Proteste ale angajaţilor din industria chimică la Ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două federaţii patronale protestează în faţa sediului  Ministerului Economiei. Circa 200 de angajaţi ai firmelor din industria chimică şi a îngrăşămintelor cer să primeacă în continuare gaze mai ieftine.

Protestatarii din faţa Ministerului Economiei cer prelungirea facilităţii de acordare a gazelor din producţia internă pentru unele companii. Ei se tem că, începând cu data de 31 octombrie, zeci de mii de posturi vor fi restructurate, dacă nu se va prelungi legea 332 care dădea posibilitatea nu numai industriei chimice dar şi agenţilor industriali să folosească gazul de provenineţă românească.

Citeşte şi:

Iaşi: Sute de bugetari se pregătesc de proteste

Dădeau o şansă şi stabilitate locurilor de muncă din România. Vorbim de diverse companii din sistemul energetic, termocentral,de întreprinderile procesatoare de gaz metan, de chimizare a gazelor, care nu ard gazul ci îl chimizează, iar produsele lor sunt adresate agriculturii, dar şi industriei româneşti care are mare nevoie de ele, a declarat Achille Costin Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, pentru Realitatea.

Există posibilitatea creşterii preţurilor la gaze pentru că sunt foarte mulţi distribuitori, companii multinaţionale care fortează creşterea preţului la produsele româneşti, pentru ca societăţile româneşti să fie scoase de pe piaţă. E un joc şi o bătălie economică, iar guvernul ar trebui să fie sensibilizat de strigătul nostru, al oamenilor din chimie de a avea locurile de muncă asigurate, măcar până în primăvară, a adăugat liderul de sindicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite