Protestatarul surdo-mut amendat de Jandarmerie pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD a câştigat definitiv procesul cu statul

Protestatarul surdo-mut amendat de Jandarmerie pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD a câştigat definitiv procesul cu statul

Proteste Piaţa Victoriei 24 februarie 2019 FOTO Inquam Photos George Călin

Ioan Duia, un bucureştean surdomut amendat în 10 martie 2018 de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD la Congresul Extraordinar al partidului, a câştigat marţi definitiv procesul cu Jandarmeria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Bucureşti a respins apelul făcut de Jandarmerie împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 1, care îi dăduse, în primă instanţă, câştig de cauză. „Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 21.05.2019, prin punerea solutiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta instanţei.

În ianuarie anul acesta, Direcţia generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a făcut apel la sentinţa prin care Judecătoria Sectorului 1 i-a dat câştig de cauză lui Ioan Duia, protestatarul cu deficienţe de auz şi de vorbire, amendat cu 2.000 de lei de jandarmi la protestul din ziua Congresului PSD. 

„Admite plângerea contravenţională formulată de petentul Duia Ioan, în contradictoriu cu intipata Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, împotriva procesului-verbal de contravenţie. Anulează procesul verbal de contravenţie. Exonerează petentul la plata amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 de lei. Obligă intimata să plătească petentului suma de 734 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, era sentinţa Judecătoriei Sectorului 1.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, pe 10 martie, în faţa Sălii Palatului, pentru a protesta, atunci când PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari care au scandat împotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Printre protestatarii amendaţi la Congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referitor la bucureşteanul surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, că se fac verificări, însă este vorba despre o eroare de redactare. 

„Din câte ştiu, acolo este o eroare de redactare a procesului verbal. Aşa cum a anunţat inspectorul general al Jandarmeriei Române, a dispus nişte verificări. Sunt convinsă că aceste verificări se vor face foarte repede şi despre rezultatul acestor verificări vă vom informa", a declarat, la acel moment, Carmen Dan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: