VIDEO Adunare în Piaţa Victoriei după condamnarea lui Liviu Dragnea. Sute de oameni au ciocnit pahare cu şampanie şi au cerut demisia ministrului de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Vocea Străzii
FOTO: Facebook/ Vocea Străzii

Sute de oameni s-au adunat în seara zilei de luni, 27 mai, în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a celebra condamnarea la închisoare a preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

UPDATE 21.45 Sute de protestatari s-au îndreptat spre Ministerul Afacerilor Externe şi cer demisia ministrul Meleşcanu pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora.

UPDATE 20.45 Protestul iniţial din Piaţa Victoriei s-a transformat într-o mini-petrecere. Cei câţiva sute de oameni adunaţi în centrul Capitalei ciocnesc pahare cu şampanie şi cântă împreună "La mulţi ani!" sau "Ole, ole, ole/ Liviu Dragnea nu mai e!". Membri ai grupului Rezist vorbesc la portavoce şi dau tonul scandărilor. Oamenii mai cer autorităţilor să-şi asume responsabilitatea pentru eşecul votului din Diaspora şi cer demisia Guvernului.

-------

Ştirea iniţială:

Pe reţelele de socializare a fost anunţat pentru astăzi la ora 19.30 un eveniment intitulat „Sărbătoarea primei Victorii”. Sute de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei şi au scandat „Demisia!”. De asemenea, oamenii scandează „Meleşcanu, penalul!”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

„România a spus «DA! Nu vrem să fim conduşi de hoţi!» Va invităm astăzi, de la ora 19:30, în Piaţa Victoriei pentru sărbători o Victorie dar şi în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toţi cetăţenii români din afara graniţelor care nu au putut să-şi exercite dreptul consitutţional la vot. Referendumul solicitat de societatea civilă şi iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis a aratat că, într-o măsură covârşitoare, românii vor o justiţie independentă şi o clasă politică care să nu fie mai presus de lege. Societatea românească a spus clar ieri: «Hoţii la puşcarie, fără posibilitatea de se absolvi singuri de pedeapsa cuvenită!»", au scris organizatorii evenimentului.
 

Alegerile s-au finalizat. Ultimii români au votat luni la ora 7:00, ora României, pe coasta de vest a Statelor Unite şi Canadei, în secţiile din Los Angeles, Seattle şi Vancouver.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite