VIDEO Manifestanţi în marş spre Ministerul Justiţie. Protest şi la Cluj faţă de OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei. Actorii, protest la TNB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Circa 1.500 de persoane protestează duminică seară faţă de adoptarea ordonanţei 7/2019 pentru modificarea legilor justiţiei. La manifestare s-au alăturat şi actorii de la Teatrul Naţional care au protestat pe scările instituţiei. „Haideţi să ne luăm ţara înapoi, oameni buni! Că în curând n-o să mai putem”, a declarat actoruli Marius Manole.

UPDATE 21:26 Manifestanţii au ajuns în Piaţa Constituţiei unde scandează „Tudporel, demisia!“ în faţa sediului Ministerului Justiţiei.

Jandarmii au montat mai multe garduri în faţa clădirii pentru a limita accesul protestatarilor.

UPDATE 21:02 Grupul de manifestanţi a ajuns în Piaţa Unirii. 

UPDATE 20:24 Numărul protestatarilor a crescut, ei apropiindu-se la acestă oră de Piaţa Universităţii. Ei scandeză „PSD, Ciuma roşie!“ şi „Hoţii! Hoţii!“. „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor“ este o altă scandare a manifestanţilor.

UPDATE 19:40 Numărul manifestanţilor este de circa 1.500 de oameni, care se apropie de Piaţa Romană.

UPDATE 19.30 Protestatarii din Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Ministerul Justiţiei, aflat în Piaţa Constituţiei. 

Circulaţia rutieră este oprită pe Blv. Lascăr Catargiu, sensul spre Piaţa Romană, către care se îndreaptă marşul.

UPDATE 19:22 În urmă cu scurt timp, traficul rutier a fost restricţionat pe Şos. Kiseleff şi pe Bd. Aviatorilor, sens către Piaţa Victoriei, cu aplicare de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu, poliţiştii de la Rutieră.

UPDATE 19:00 Peste 500 de persoane au ieşit duminică seară în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă 7/2019 care modifică legile justiţiei. Manifestanţi scandează „PSD, ciuma roşie”, „Justiţie, nu corupţie”, „Tudorel, demisia”.

Un protest are loc şi la Cluj: Se rostesc discursuri lângă Momentul Memorandiştilor şi se strigă ”Anticipate”.

Circa 1.500 de persoane au ieşit în stradă şi la Sibiu.

Şi actorii Teatrului Naţional au protestat pe scările instituţiei, ei afisând un banner pe care scrie „Tudorele, abrogă OG7!” 

DETALII ŞI GALERIE FOTO DE LA PROTESTUL ACTORILOR

Protest actori TNB - Victor Rebengiuc - Mihai Călin / FOTO Inquam Photos / George Călin / 3 mar 2019

Victor Rebengiuc a afirmat că actorii protestează faţă de modul în care justiţia este făcută scrum, faţă de modul în care e condusă România. „Haideţi să ne luăm ţara înapoi, oameni buni! Că în curând n-o să mai putem”, a susţinut şi actorul Marius Manole.

   ***

"Duminică, de la ora 18.00, ne revedem în Piaţa Victoriei! La ora 19:00, plecăm în marş spre Ministerul Justiţiei. Miza acestor zile pentru noi toţi este independenţa Justiţiei!", este anunţul postat pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

Organizatorii anunţă că protestele continuă până la abrogarea ordonanţei 7/2019 şi desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi.

"Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. 

Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!", precizează ei.

Actorul Marius Manole a anunţat şi el că duminică, înaintea spectacolului "Revizorul" de la Teatrul Naţional, va fi alături de colegii săi în faţa teatrului, purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vor purta până când OUG va fi retrasă.

Reprezentaţia ar urma să înceapă la ora 19;30, ceea ce înseamnă că protestatarii plecaţi din Piaţa Victoriei către Ministerul Justiţiei li s-ar putea alătura pentru scurt timp artiştilor..

Actori de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca au ieşit sâmbătă în faţa instituţiei înainte de spectacol, purtând banderole albe la mâini şi pancarte cu mesajele "Vrem un stat de drept” şi "Susţinem protestul magistraţilor".

Peste 10.000 de persoane au protestat, şi în urmă cu o săptămână, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. Manifestanţii au scandat „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov. 

Magistraţii de la mai multe instanţe din ţară au protestat, vineri, nemulţumiţi de OUG 7/2018. În Bucureşti, magistraţii s-au strâns într-un protest mut pe treptele Palatului de Justiţie. La Constanţa, protestul a avut loc pe treptele Judecătoriei, iar la Cluj-Napoca aproape două sute de procurori, judecători, avocaţi şi profesori de drept s-au strâns în faţa Palatului de Justiţie. În municipiul Sibiu, magistraţii au fost susţinuţi de comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” care a aplaudat minute în şir, strigând ”Cinste lor, cinste magistraţilor”. Secţia pentru procurori a CSM a luat act de punctele de vedere exprimate în cadrul adunărilor generale ale procurorilor, urmând a continua demersurile necesare pentru abrogarea tuturor dispoziţiilor referitoare la activitatea Ministerului Public, precum şi aducerea la îndeplinire a celorlalte solicitări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite