VIDEO Protest la Parlament, după ce prima lege a Justiţiei a fost adoptată cu scandal de Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Modificările aduse de Camera Deputaţilor statutului magistraţilor şi cele privind ştergerea interdicţiilor ANI scot din nou oamenii în stradă. Aproaximativ 100 de persoane s-au strâns, luni seară, în faţa Palatului Parlamentului.

UPDATE 19:38 Manifestanţii sunt păziţi de un cordon de jandarmi, care le limitează accesul dincolo de trotuarul de vizavi de ieşirea Palatului Parlamentului. De fiecare dată când ies maşini din curtea Palatului Parlamentului, oamenii huiduie şi fluieră.

UPDATE 19:25 Manifestanţilor li s-au alăturat mai mulţi politicieni din opoziţie, printre care se află preşedintele USR, Dan Barna, şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Protestatarii fluieră şi scandează mesaje precum „PSD - ciuma roşie!”, „Slugilor!”, „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”.

Mobilizarea a fost făcută tot pe reţelele de socializare. „De la ora 17.00, AZI, are loc votul final în prima Cameră decizională (Camera Deputaţilor) pe modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi votul pe modificări la legea ANI. Încă o dată, PSD-ALDE îşi bate joc de procedura parlamentară, devansând votul final, care,in mod normal trebuia să aibă loc mâine. Mai mult, furişează votul sub acoperirea şedinţei solemne dedicate Regelui Mihai, ceea ce constituie în sine o ofensă. HAI LA PARLAMENT, să-i oprim!“, este mesajul organizatorilor protestului.

Camera Deputaţilor a adoptat luni cu 179 de voturi „pentru” şi 90 de voturi „împotrivă” modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi „pentru” şi 90 de voturi „împotrivă” şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. Cinci parlamentari de la PSD şi ALDE ar benficia din start de aceste modificări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite