VIDEO Locuitorii din Prelungirea Ghencea din Bucureşti, în stradă: „Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii cartierului cer urgentarea lucrărilor FOTO Adevărul
Locuitorii cartierului cer urgentarea lucrărilor FOTO Adevărul

Câteva sute de persoane din cartierul Prelungirea Ghencea din Capitală au ieşit sâmbătă în stradă pentru a cere urgentarea lucrărilor la infrastructura din zonă.

Potrivit Digi24, oamenii sunt nemulţumiţi că fac şi două ore până în Centrul Capitalei, atât cu transportul în comun cât şi cu maşina personală. Concret, aceştia cer inclusiv îmbunătăţirea siguranţei rutiere în zonă. 

De asemenea, o nemulţumire a protestatarilor, al căror număr se ridică la 300, e legată de faptul că lucrările pentru construirea unor trotuare pe anumite porţiuni va demara abia luna aceasta. „Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine!”, au scris oamenii pe pancartele cu care au venit la protest.

Care este traseul protestului

Protestul, unul dintr-o lungă serie, este autorizat să se desfăşoare între orele 11.30 şi 14.30, pe traseul Strada Prelungirea Ghencea, banda I de circulaţie, pe sensul de deplasare către Şoseaua de Centură - Domneşti -  retur către Strada Braşov - acces Cartierul Latin.

„Pasajul Domnesti şi lărgirea Prelungirii Ghencea împlinesc un deceniu de păcăleli! Haideţi cu noi în stradă să spunem Primăriei Capitalei şi CNAIR-ului că nu le mai înghiţim păcălelile, livrate mai ales în campaniile electorale! Şi să le cerem să-şi facă treaba: să urgenteze lărgirea şi pasajul, să prezinte public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare. Între timp, să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei în zonă: să facă trotuare, să marcheze trecerile de pietoni şi să asigure dirijarea circulaţiei în intersecţia cu Strada Valea Oltului şi cu Şoseaua de Centură”, arată organizatorii marşului, pe pagina de Facebook a protestului.

Ei amintesc că proiectul „Supralărgire Prelungirea Ghencea - Domneşti”a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, dar este în continuare amânat.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, marţi, că a demarat procedura administrativă de semnare a contractului pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti, în contextul în care a expirat perioada legală pentru depunere a contestaţiilor.

Lucrările având ca obiect „Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti - Domneşti" au fost atribuite, în octombrie 2015, asocierii Straco - Comnord - Specialist Consulting pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro).

Lucrările, amânate din cauza contestaţiilor

Lucările la pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an în special din cauza contestaţiilor. Odată cu expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, CNAIR poate demara semnarea contractului, procedură care ar trebui finalizată la finalul lunii aprilie.

„Având în vedere că în termenul legal nu a fost depusă nicio contestaţie, începând de astăzi, 28.03.2017, CNAIR SA demarează procedura administrativă pentru semnarea contractului, procedură ce se va finaliza în cursul lunii aprilie 2017”, a anunţat compania.

Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care trei luni pentru realizarea proiectului tehnic şi 24 de luni pentru execuţie.

Pasajul, care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat, ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde se creează frecvent ambuteiaje în prezent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite