Protecţia Consumatorului vrea blocarea importurilor din China de frica coronavirusului. Ce tipuri de produse ar putea fi afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anumite produse din China ar putea avea interzis la intrarea în România prin Portul Constanţa
Anumite produse din China ar putea avea interzis la intrarea în România prin Portul Constanţa

Virusul mortal din China ar putea bloca importurile anumitor produse la noi în ţară. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa prin care cere sprijinul pentru a împiedica punerea pe piaţă a unor produse chinezeşti.

Interdicţia s-ar putea referi, în primul rând, la produse textile, la cosmetice şi la jucării pentru că sunt foarte multe astfel de produse importante din China şi, spun reprezentanţii ANPC, portul Constanţa este locul pe unde intră cele mai multe produse chinezeşti. Reprezentanţii ANPC că ar putea ca asta să fie un pericol pentru români, arată digi24.ro.

ANPC a transmis o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, către Direcţia Generală a Vămilor, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi reaminteşte ANPC în această situaţie că şi inspectorii protecţiei consumatorilor trebuie să participe la intrarea în ţară a acestor produse care provin din China.

Peste 80 de persoane au murit în China din cauza coronavirusul şi există această suspiciune că produsele care vin din China ar putea fi infectate cu periculosul virus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite