Prostituatele lui Clămparu erau păzite de Rottweileri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele scoase la produs de Ioan Clămparu (mafiotul capturat miercuri la Madrid (Spania), după opt ani de urmărire internaţională - n.r.) au povestit procurorilor că erau păzite la Madrid de câini Rottweiler şi erau bătute, violate şi drogate dacă refuzau să se prostitueze.

Ioan Clămparu, zis „Omu", „Cap de porc", „Ion de la Madrid", „Papa", „Naşul", condamnat în lipsă la 13 ani de detenţie, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT). În prezent, el se află în custodia autorităţilor din Madrid, fiind prins, miercuri, în urma unei ample acţiuni de filaj.Clămparu urmează a fi audiat de un judecător, pentru punerea în aplicare a mandatului europen de arestare în vederea extrădării în România.

Clămparu şi-a organizat reţeaua pe structura Camorrei: „Noi nu mai putem trăi cu 500 de euro pe lună! Să faci o combinaţie să iasă bani”


Păcălite cu serviciu în Spania

Una dintre fetele care se prostituau în Madrid pentru clanul Clămparu a povestit procurorilor că era imposibil să poată fugi din locul unde erau sechestrate, întrucât imobilul avea un gard foarte înalt, iar în curte stăteau de pază trei câini din ras Rottweiller. În cazul uneia dintre victimele clanului „Clămparu", procurorii DIICOT au decis să-i i-a declaraţia sub identitate protejată.

Colegele ei de suferinţă au confirmat cele spuse de aceasta. În declaraţiile date de prostituate, acestea au arătat cum erau păcălite de membrii clanului „Clămparu", pentru a fi duse în Spania, cu servicii ca menajeră sau barmăniţe. Ele au povestit că atunci când au refuzat să se prostitueze au fost bătute sau violate de membrii grupării, pentru a fi reduse la tăcere. Unul dintre proxeneţi se ducea la magazin şi cumpăra hainele de „serviciu": fustă scură şi pantofi cu tocuri foarte înalte. Pentru a fi cu actele în ordine, fetele erau obligate să se căsătorească formal cu cetăţeni spanioli, fără a-şi cunoaşte partenerii din acte.

 Prostituatele erau drogate

Una dintre cele 500 de fete obligate să se prostitueze de către membrii clanului „Clămparu" a povestit că a fost trimisă „la muncă" când avea 17 ani. După ce a fost bătută şi violată, a acceptat să se prostitueze pentru sume cuprinse între 500 şi 700 de euro pe noapte, bani pe care i-a predat integral proxenetului său Dan, zis „Nas". Banii ajungeau la acesta direct sau prin intermediul unei alte proxentene, Dana, zisă „Pitbula". Minora a mai povestit că „Nas" o droga deoseri pentru a o putea controla mai uşor.

„N-ai dat cu băţul, n-ai văzut care este problema"

Ioan Clămăparu a avut o disucţie telefonică cu unul dintre „locotenenţii" săi, Dan Mihăilă, i s-a arătat revoltat că acesta bea şi nu este atent la prostituate.


Ioan Clămparu: Am să controlez în fiecare zi, dacă te prind până în ziua ta că mai bei, mă supăr pe tine, mai ai câteva zile, stai un pic şi revino-ţi că uite şi tu ce răi sunt oamenii, bei nu eşti atent se întâmplă ceva şi nu ai pe nimeni lângă tine (...) nu-mi place să ştii, înainte erai mai adunat, mai calculat, acolo n-ai fost, trebuia să pleci de atâta timp, n-ai dat cu băţul, n-ai văzut care este problema, să mai aşezi lucrurile să mai pui să mai faci (...)
Dan Mihăilă: Plec săptămâna asta!
Ioan Clămparu: Cu Nas mai vorbeşti?
Dan Mihăilă: Da!
Ioan Clămparu: Ce face? Merge treaba?
Dan Mihăilă: Aha, cu Mirel nu vorbesc, cu Nas şi cu Liviu.
Ioan Clămparu: Da, bun puiu, aveţi grijă ce faceţi, să fii cuminte până acolo, să te duci şi să vii înapoi, trebuia până acum să fii înapoi, dacă erai şmecher, că vrei să-ţi faci şi ziua ta, s-o pregăteşti...pe la ce oră vi la mine?
Dan Mihăilă: Păi îţi aduc acum numai astea 6 lămâi...
Ioan Clămparu: Adu-le!
Dan Mihăilă: Şi pe restul diseară!
Ioan Clămparu: Banii care vin acum de la Madrid, pac, când te-ai dus, ia tată 6.000 de euro, 100 îi dai şi-ţi rezolvi treaba!

„Eşti ţâţoasă, eşti frumoasă! De ce nu munceşti?"

Proxenetul Dan Mihăilă a avut o discuţie telefonică cu una dintre prostituate şi s-a arătat nemulţumit de banii pe care i-au făcut „colegele ei de breaslă".


Andreea: Eu ce să fac, am ajuns acasă...
Dan Mihăilă: Ia zi-mi, cum a mers treaba?
Andreea: Ionela a făcut 240... Mihaela - 340 şi eu - 835.
Dan Mihăilă: Băga-ţi-ai ....
Andreea: A venit fraierul şi mi-a dat 500.
Dan Mihăilă: A venit fraierul... Îţi dau eu ţie... Mă încerci... Să mă scoţi acum cu fraierul?
Andreea Da, el mi-a dat 550.
Dan Mihăilă: Mda... Să vină în fiecare zi fraierul....
Andreea Am stat de la ora 6 până acum la ora 10.
Dan Mihăilă: Vezi... Dacă poţi să-ţi mai faci vreo doi.
Andreea: Crezi că eu nu vreau să-mi fac?
Dan Mihăilă: Taci Andreea, nu-mi mai spune mie de-astea... Că sunt vreo câteva zile de când nu faci nimic. Până nu mă iau de tine, nu faci nimic!
Andreea ......
Dan Mihăilă: Băbăciunea aia... Nu ştie să meargă cu două - trei sute, atât, Ionela.
Andreea: ...
Dan Mihăilă: Dă-mi-o la telefon.
Ionela: Da...
Dan Mihăilă: Dumnezeii mă-tii de lipoveancă, fii atentă la ce-ţi spun acum!
Ionela: Da.
Dan Mihăilă: În câteva zile ajung acolo, ai auzit? M-ai auzit da?
Ionela: Da.
Dan Mihăilă: De ce p---a mă-tii nu munceşti, mă?
Ionela: ...
Dan Mihăilă: Ce-ai mă ? Eşti ţâţoasă, eşti frumoasă, eşti pe p...a mă-tii! De ce nu vrei Ionela să munceşti?
Ionela: Eu vreau să muncesc....
Dan Mihăilă: Mda... Bine. Mihaela văd că s-a lăsat şi ea pe tânjeală... Dă- mi-o la telefon pe Mihaela şi pune p...a la treabă.
Ionela: Dar doarme!
Dan Mihăilă: Să mă sune când se trezeşte.


„Toată lumea crede că milioane de dolari fac cu voi !"

Un membru al grupării „Clămparu", Constantin-Ovidiu Pop a avut o discuţie telefonică cu o prostituată, Camelia Lixandru, în care vorbesc despre căsătoriile de convenienţă.

Ovidiu Pop: (...) Eu mă gândesc la altele. Am avut 4.200 de euro şi i-am dat lui Izabela, că nu a avut niciun ban. Tu mai ai... cât mai ai? Şi trebuie să te măriţi! Cum a plecat şi Izabela. Ştii câţi bani a făcut ? 150 şi 120 ! Un leu nu mi-a dat de acolo. Şi toată lumea crede că milioane de dolari fac cu voi !
Camelia Lixandru: Izabela e la club?
Ovidiu Pop: E la club! A făcut 150 de euro şi 120 de euro! Şi mâine se mărită şi trebuie să dea 4.000, plus masa, plus verighetele, vreo 4.500 şi i-am dat eu 300, bani de buzunar, deci... 4200, toţi banii care-i aveam eu strânşi!... Că mă tot gândesc de ce nu vă las eu libere să vă faceţi şmecheria voastră ?!
Camelia Lixandru: Da cum să ne laşi?!
Ovidiu Pop: Păi bine aşa. Tu te duci acum iară. De unde 4.000? Nu fac 4.000 îţi trimit de acasă. Şi eu sunt cap de afiş acolo...Cel mai mare proxenet cu nu ştiu câte femei, cu nu ştiu câţi bani...şi am 15.000 acum...că de o lună de zile tot scot şi dau afară...
Camelia Lixandru: Eşti bun ştiai?
Ovidiu Pop: Păi şi ?! De ce nu apreciaţi voi că sunt bun? Dacă ştiai nu aveam probleme nici cu tine, nici cu aia, nici cu aia! (...) Asta e şmecheria mă din ce faceţi de la una la alta, ce fac ăstealalte două plătesc nunta ta, din ce faceţi voi două plătesc nunta lui ailaltă şi uite aşa mai trec câteva luni şi n-am adunat niciun ban şi sunt cap de afiş acolo, că am zece fete şi fac câte 2.000 pe seară şi...îmi aduc vreo 20 de ani de puşcărie. Ştii cât vă doare pe voi dacă o să intru eu la puşcărie? Exact vreo săptămână-două ! Viaţa merge înainte ... Şi eu sunt obligat să fac puşcărie şi voi ... Vă rupeţi p.....e...Sau nu o să vă doară, o să ziceţi : „Da, o fost băiat bun". Nu ştiu ce să fac, stau acasă, fac vreo 50 de euro pe zi sau în două zile îmi termin casa aia...nici nu mai merită ca înainte! Nici nu ...şi zic „Bă, merită riscul?" Risc ca înainte, riscam, dar luam 2000 de euro pe zi. merita să risc, acum pentru ce să risc? De dragul că sunt cu femei sau că-s mafiot? Înseamnă că-s prost dacă cred asta. Eu nu mai am niciun ban, niciun ban, asta e cea mai bună decizie care m-ajută să stau liber. (...) Oricum dacă eram cu tine în Spania făceai ce făceai, păi mai are rost să mai am vreo pretenţie la tine, când...în Spania (...) Ştii cât îmi trimiţi tu mie acasă dacă nu vin eu acolo? O sută, două pe săptămână! Păi dacă eu cu tine acolo şi făceai ce făceai!...Cu certuri, cu înjurături şi cu bătăi...făceai bani! Dar să nu vin eu deloc acolo, aa? Aşa pentru 200 pe săptămână, întrerup orice activitate cu Spania! Acela nu ştie cât fac eu ! (...)

„Mă gândesc ce faptă să fac să fac vreo doi ani de puşcărie să stau închis să nu dau de altele mai groase"

Ovidiu Pop: (...) Pentru bunătatea mea ajung la prostie şi o să mă coste tare scump! Bă, dacă am ajuns să mă gândesc cum să fac o faptă să mă duc la puşcărie, să scap de altele mai grele, înseamnă că-i grav, o să-l bat pe ... sau pe altcineva, să mă duc un an doi la puşcărie (...) Mă gândesc ce faptă să fac să fac vreo doi ani de puşcărie să stau închis să nu dau de altele mai groase.(...)
Ovidiu Pop: Bine n-am cum să stau vreo doi, trei ani în puşcărie decât să stau vreo cinşpe,... păi nu, serios e mai bine.
Camelia Lixandru: Am zis să faci tu ce crezi că e mai bine.
Ovidiu Pop: Păi altceva ştii ce este? Să nu mai am nicio legătură cu voi (...) şi cu tine şi cu Izabela şi cu Ana, cu toată lumea! Şi cu băieţii, să stau să mor de foame să trăiesc din ce am , cât mai am, asta-i cel mai bine! Şi eu ştiu că asta-i cel mai bine şi-s prost! Şi continui să stau în prostia mea! Nu mă pot rupe, asta-i cel mai bine pentru mine, să întrerup orice activitate cu Spania, orice legătură cu voi ! Asta-i cel mai bun lucru mine! Ce mai zici ţi-ai făcut bagajul?
Camelia Lixandru: Da... Auzi tu ajungi până la patru jumătate?
Ovidiu Pop: Cred că ajung, că e unu jumătate (...).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite