Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Adrian Sârbu îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce, miercuri dimineaţă, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis cererea Parchetului General de arestare preventivă a proprietarului Mediafax Group.

Adrian Sârbu a fost pus oficial sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group, fiind suspectat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare.
În acelaşi dosar, magistraţii au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a Lianei Petrovici, avocat al trustului de presă, urmând ca ea să fie cercetată sub control judiciar.

Hotărârea a fost luată miercuri dimineaţă, după ore bune de deliberări. După ce a fost audiat, Adrian Sârbu a mers direct la spital, pentru că nu s-a simţit bine, a relatat apărătorul omului de afaceri. Spre dimineaţă, Sârbu a fost adus în arestul Poliţiei Capitalei.

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Adrian Sârbu fusese reţinut luni de procurorii de la Parchetul General, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) şi instigare la delapidare.

Scandalul a explodat în decembrie 2014, când mai mulţi directori generali şi contabili şefi din Mediafax Group au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv, după ce fuseseră acuzaţi de spălare de bani sau de evaziune fiscală.

Procurorii au arătat că Mediafax Group folosea terţe firme pentru plata parţială a angajaţilor pe drepturi de autor. Respectivele societăţi acumulau datorii în cascadă, ajungând în incapacitate de plată a taxelor şi impozitelor. Trei dintre cei cinci reţinuţi în decembrie au primit mandate de arestare preventivă: Roxana Dorina Grigoruţă, Sorin Dinu şi avocatul Dragoş Chiş.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs bugetului de stat, ca urmare a relaţiilor evidenţiate în actele contabile ale Mediafax Group şi Apropo Media cu mai multe firme care derulau operaţiuni fictive, se ridică la circa 3,5 milioane de euro.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

11 persoane reţinute în urma percheziţiilor la mai multe firme, printre care şi la studiourile MediaPro din Buftea. Prejudiciul, 1,5 milioane de euro

Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut marţi 11 persoane după ce dis-de-dimineaţă, poliţiştii au descins la sediile mai multor firme din Bucureşti şi din Ilfov, vizate de anchetatori fiind şi studiourile MediaPro din Buftea, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz se ridică la 1,5 milioane de euro.

Percheziţii în Capitală şi în Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. PRO TV SA nu este cercetată

Mai multe firme din trustul Media Pro sunt vizate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii efectuază 28 de percheziţii, marţi, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ridică mai multe documente de la sediul Media Pro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite