Propaganda ţipă "foc", dar dovezile arată că Victor Ponta NU are legătură cu dosarul Turceni-Rovinari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit documentelor transmise de Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, premierul Victor Ponta sau fostul să cabinet de avocatură nu au şi nu au avut niciodată relaţii contractuale de orice natură cu aceste companii.

Dovezile neimplicării în cazul Turceni-Rovinari au fost publicate de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook şi arată că niciuna dintre companiile vizate de dosarul DNA nu a avut niciodată relaţii contractuale cu actualul premier. Mai mult, Victor Ponta nu a fost niciodată asociat în cadrul Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”.

Ponta s-a suspendat din profesia de avocat începând cu decembrie 2008, atunci când a fost numit în funcţia de Ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Pe parcursul carierei acesta nu a fost niciodată asociat la Societatea “Şova şi asociatii”, ci şi-a desfăşurat activitatea ca persoană fizică autorizată, având cabinet individual, specializat în drept penal. În această calitate a acordat asistenţă juridică pentru diverse persoane fizice sau juridice, în mod direct sau pe baza unor contracte de colaborare cu alţi avocati care desfăşurau doar activităţi de drept civil şi comercial. Dovada constă în adresa de la Baroul Bucureşti.

Vineri, premierul a fost într-adevăr chemat la DNA, fapt pe care l-a şi clarificat în declaraţiile publice, spunând că a fost la sediul DNA „ca orice om normal care este chemat” şi nu a dat nicio declaraţie. Premierul a subliniat de asemenea că situaţia este una clară din punctul său de vedere, iar „politica nu se face la DNA, ci se face în Parlament”.

Ce este important acum este să avem încredere în capacitatea Justiţiei de a face dreptate în mod imparţial, fără a interveni în lupta politică. Este totuşi interesant că tema a apărut nu doar în aceeaşi zi în care PNL depune moţiunea de cenzură, dar şi la scurt timp după ce premierul a făcut comentarii în legătură cu activitatea procurorilor în cazuri precum Rarinca sau Referendumul din 2012 împotriva lui Traian Băsescu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite