Propagandă Coaliţia pentru Familie: dacă nu votezi împotriva căsătoriilor gay, poţi fi amendat sau dat afară de la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaliţia pentru Familie cere un referendum pentru recunoaşterea familiei tradiţionale
Coaliţia pentru Familie cere un referendum pentru recunoaşterea familiei tradiţionale

Argumente ridicole folosite de susţinătorii referendumului pentru familia tradiţională pentru a-i face pe români să nu accepte căsătoriile între persoane de acelaşi sex: creştinii pot fi daţi afară de la muncă sau pot primi amenzi.

„Cu ce mă afectează pe mine căsătoria între persoane de acelaşi sex? Va fi îngrădită libertatea de exprimare şi de credinţă. Creştinii consideră că uniunea între un bărbat şi o femeie stă la baza familiei, aşa cum a creat-o Dumnezeu. Această afirmaţie va fi considerată instigatoare la ură.  Poţi fi dat afară de la locul de muncă, poţi primi amenzi şi poţi fi trimis la cursuri de reeducare“, este mesajul postat pe pagina de Facebook Referendum pentru România.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Un referendum pentru familia tradiţională ar putea avea loc chiar în luna mai. Coaliţia de guvernare aşteaptă, însă, ca legea să treacă de Parlament şi să fie promulgată de preşedinte pentru ca apoi să stabilească o dată exactă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite