PROIECT Regulile privind obţinerea permisului de conducere ar putea fi modificate

PROIECT Regulile privind obţinerea permisului de conducere ar putea fi modificate

Regulile privind obţinerea permisului de conducere ar putea fi modificate FOTO Adevărul

Dispoziţiile privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere ar putea fi modificate, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Una dintre modificăril este legată de faptul că examinarea candidaţilor va fi făcută de către serviciul public comunitar pe a cărui rază de competenţă teritorială îşi are candidatul domiciliul sau reşedinţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această situaţie cei care doresc să obţină în România permisul de conducere trebuie să se afle în una din următoarele situaţii:
 
  • locuiesc în mod obişnuit cel puţin 185 de zile într-un an calendaristic la o adresa sau la adrese din România datorită unor legături personale şi profesionale ori datorită unor legături personale care relevă legături strânse cu adresa sau adresele din România, dacă persoanele nu au legături profesionale;
  • revin periodic la o adresa din România datorită unor legături personale cu adresa respectivă, deşi locuiesc alternativ în locuri diferite, situate în două sau mai multe state membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană, deoarece legăturile lor profesionale sunt într-un loc diferit de cel al legăturilor personale;
  • locuiesc în mod obişnuit la o adresa din România datorită legăturilor personale cu adresa respectivă, deşi locuiesc temporar şi în alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană pentru îndeplinirea unei activităţi sau misiuni cu durata determinată.
 
De asemenea, în cazul persoanelor aflate la studii în România, examinarea va fi făcută de către serviciul public comunitar pe a cărui rază de competenţă teritorială îşi are candidatul adresa la care locuieşte. În prezent, examinarea se face de către serviciul public comunitar în a cărui rază teritorială se află instituţia de învăţământ.
 
 
 
Conform proiectului, candidaţii care vor solicita obţinerea categoriilor Tr (tractoare agricole/forestiere), Tb (troleibuz) sau Tv (tramvai) şi cei cu dizabilităţi fizice vor fi exceptaţi de la aceste dispoziţii.
 
Aceştia vor putea fi examinaţi la serviciul public comunitar în a cărui rază teritorială se află şcoală de şoferi la care au absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică.
 
De asemenea, cererea pentru prezentarea la examenul pentru obţinerea permisului auto se va schimba.

Cererea pentru prezentarea la examenul pentru permisul auto

 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Atenţie, şoferi! De duminică vor fi amendaţi cei care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură

Senatul a respins proiectul noului Cod rutier propus de fostul ministru Stroe

Totul despre proiectul noului Cod Rutier

Codul Rutier, tras pe dreapta în Parlament. Care sunt noutăţile din ultima variantă a proiectului de legislaţie rutieră

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările