PROIECT Ministerul de Interne vrea un secretar de stat care să se ocupe de relaţia cu prefecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerile pentru acest proiect se pot depune în termen de 10 zile
Propunerile pentru acest proiect se pot depune în termen de 10 zile

Ministerul de Interne a lansat în dezbatere un proiect pentru înfiinţarea unui post de secretar de stat care  se va ocupa de relaţia cu prefecţii din ţară, măsură necesară pentru o gestionare mai bună a situaţiilor de criză şi de urgenţă, precum şi în buna organizare a alegerilor. De asemenea, se doreşte şi înfiinţarea Direcţiei Fonduri Nerambursabile.

Ministerul de Interne supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne. Acest proiect prevede schimbări în structura organizatorică a unor unităţi ale Aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în vederea eficientizării activităţii şi îmbunătăţirii performanţelor acestora.

Astfel, MAI propune întărirea şi eficientizarea Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale prin transformarea acesteia în direcţie generală, cu atribuţii inclusiv în domeniul Schengen, precum şi de protocol extern şi relaţii consulare.

„Având în vedere că printre obiectivele Programului de Guvernare în anul 2016 se regăseşte consolidarea parametrilor economici, iar una dintre măsuri pentru realizarea acestuia constă în identificarea unor soluţii viabile care să determine un grad cât mai mare de absorbţie a fondurilor europene, se înfiinţează Direcţia Fonduri Nerambursabile”, conform unui comunicat emis marţi de MAI.

Această unitate va fi responsabilă de gestionarea integrată a activităţilor de informare, evaluare necesitate, depunere proiecte, creştere eligibilitate, management şi control pentru fondurile nerambursabile la nivelul ministerului.

Un nou post de secretar de stat la MAI

De asemenea, printre modificările propuse prin proiectul de Hotărâre de Guvern se numără înfiinţarea unui post de secretar de stat, căruia îi vor reveni sarcini în coordonarea unitară a Instituţiei Prefectului.

„Măsura este necesară pentru realizarea obiectivului strategic sectorial asumat de Ministerul Afacerilor Interne privind redefinirea locului şi rolului instituţiei prefectului în cadrul procesului de reformă a statului şi de modernizare a administraţiei publice. De asemenea, se are în vedere misiunea prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului pe plan local, şi implicit, a instituţiei pe care o conduce, în desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză şi de urgenţă, precum şi în buna organizare a alegerilor”, conform documentului citat.

Ministerul de Interne precizează că, distinct de acest proiect de act normativ, la nivelul structurilor subordonate MAI, în perioada imediat următoare vor avea loc analize proprii de eficientizare a activităţilor care vor viza, printre altele, dezvoltarea structurii de combatere a terorismului, de la nivelul Poliţiei Române, operaţionalizarea Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii (UNIP) din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, precum şi alte măsuri necesar a fi adaptate la provocările actuale.

Textul proiectului de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 a fost postat marţi pe site-ul Ministerului de Interne, www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională. Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile.

Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efective...

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite