Profesorii au câştigat măriri salariale în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesori
Profesori

6.000 de profesori din 60 de licee mureşene trebuie să primească, de la Ministerul Educaţiei, salarii mai mari cu 50%, după ce dascălii au câştigat în instanţă procesul intentat Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Legea majorării cu 50% a salariilor profesorilor a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu în toamna lui 2008, dar nu a fost aplicată până acum.

Potrivit liderului sindical Ioan Săcărea, de la Federaţia „Spiru Haret", de această mărire vor beneficia numai cadrele didactice care sunt membre ale acestui sindicat. „Este vorba despre salariile mărite cu 50% în perioada octombrie 2008-martie 2009", a explicat Săcărea, care a completat că banii se vor da în tranşe, în următorii trei ani.

El a mai spus că este irelevant dacă inspectoratul va face recurs, deoarece procesul merge înainte, şi important este să se pună o presiune continuă atât pe factorii de decizie, cât şi pe ordonatorii de credite.

„Unele primării au deja bani, iar altele vor avea şi ele, deci nu ne facem probleme", a arătat liderul de sindicat. Exemplul va fi urmat şi de omologul său, Cornel Crucean, de la filiala Mureş a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite