Profesor universitar de la Hyperion, trimis în judecată după ce a luat mită 52.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Gheorghe Stancu, profesor universitar de Drept Civil de la Universitatea Hyperion şi membru al Comisia de susţinere a examenului de licenţă la facultatea de profil din cadrul universităţii în cauză, pentru că a luat peste 52.000 de euro drept mită de la 35 de studenţi pentru a-i ajuta să obţină note mari la examenul de licenţă.

Profesorul universitar Gheorghe Stancu este specializat în disciplina de drept civil şi era membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion - sesiunea iunie 2010 – şi al Comisiei de etică şi deontologie profesională a aceleiaşi universităţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată, se arată într-un comunicat al DNA.
 
DNA l-a deferit justiţiei pentru mită pe profesorul universitar Gheorghe Stancu, membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion, sesiunea iunie 2010, şi al Comisiei de etică şi deontologie profesională a aceleiaşi universităţi.

Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în stare de arest, pe Nicoleta Gumă - coordonator al Centrului Tutorial Caransebeş a Universităţii Hyperion Bucureşti şi Eugen Tacota - student în anul terminal al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hyperion - Centrului Tutorial Caransebeş, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită, ambele în formă continuată.

Vor fi judecaţi în libertate, Iancu Hînda, subofiţer la IJJ Caraş Severin, Ilie Străin şi Nicuşor-Florn Ţundrea subofiţeri la ISU Semenic, pentru dare de mită.

Alături de aceştia, vor fi judecaţi tot în libertate, Adrian-Ionel Cristescu, administrator la SC Flory Ady SRL Caransebeş, Angelica- Stănica Vădrariu, vânzătoare la SC Orsay SRL, şi Magdalena Lazăr, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor,  în cursul lunii mai 2010, profesorul Gheorghe Stancu, în calitate de membru în comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion şi de coordonator al lucrărilor de diplomă a 35 de studenţi ai Centrului Tutorial Caransebeş din universitatea anterior menţionată, a primit de la aceştia, prin intermediul Nicoletei Gumă şi a lui Eugen Tacotă, suma de 52.500 euro, pentru a-i favoriza pe studenţii respectivi în sensul acordării unor note mai mari decât cele cuvenite.

De asemenea, Gumă şi Tacotă s-au străduit să îi convingă pe cei 35 de studenţi să dea câte 1.500 de euro, bani pe care cei doi i-au strâns şi depozitat provizoriu, pentru ca în final să îi dea profesorului Stancu.

Pentru toţi cei 35 de studenţi proba orală a durat 12 minute şi 56 secunde, în condiţiile în care profesorul Gheorghe Stancu a susţinut că fiecare student a fost examinat timp de 3-4 minute.

 În vederea recuperării sumelor ce constituie obiectul mitei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 1.680 euro şi 1332 lei şi a cotei de 3/4 dintr-un imobil aparţinând lui Gheorghe Stancu şi asupra sumei de 17.321 de lei şi a cotei de 1/2 dintr-un imobil aparţinând Nicoletei Gumă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin.

Vezi aici date despre scandalul mitei de la Universitatea Hyperion.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite