Procurorul Tomiţă Neagu, acuzat de luare de mită, eliberat după zece luni de arest preventiv

Procurorul Tomiţă Neagu, acuzat de luare de mită, eliberat după zece luni de arest preventiv

Fostul procuror Tomiţă Neagu a fost eliberat din arest preventiv

Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiţă Neagu, acuzat că ar fi primit un teren drept mită, va fi pus în libertate după ce a stat aproximativ zece luni în arest preventiv. Decizia aparţine Curţii Supreme care a respins luni recursul procurorilor anticorupţie faţă de punerea în libertate hotărâtă de Curtea de Apel Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 28 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea lui Neagu de liberare provizorie sub control judiciar. Decizia a fost atacată cu recurs de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), acesta fiind respins, luni, de Instanţa Supremă.

Fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu,Tomiţă Neagu este acuzat că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin.

El a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în acelaşi dosar fiind deferiţi justiţiei soţia lui Neagu, Olimpia Neagu, ofiţer specialist din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data comiterii faptelor, avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul Bucureşti, suspendat din funcţie, şi Ovidiu Szasz.

În perioada 2009-2010, susţin procurorii DNA, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu, cu complicitatea soţiei, a avocatului Zamfirachi şi a lui Szasz, ar fi pretins, a primit şi a acceptat, de la o persoană denunţătoare (primarul Adrian Mladin - n.r.), cu titlu de mită, mai multe bunuri pentru a fi soluţionate dosarele penale, aflate în lucru pe rolul unităţii de parchet pe care o conducea, în care denunţătorul era cercetat în calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizărilor formulate de denunţător.

Astfel, potrivit procurorilor, Tomiţă Neagu şi soţia sa Neagu Olimpia ar fi primit un teren intravilan de o mie de metri pătraţi, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills şi un televizor de 8.300 de lei.

Un alt teren, învecinat cu cel primit de soţii Neagu şi cu aceeaşi suprafaţă, a revenit avocatului Zamfirachi, a mai precizat DNA.

Şi procurorul Dumitru Vlad a acceptat de la primarul Mladin un teren, tot de 1.000 de metri pătraţi, situat lângă primele două, acesta fiindu-i oferit, potrivit DNA, pentru a soluţiona, în mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta. Pentru a disimula adevărata provenienţă a acestui terenului, plătit în realitate de denunţător, procurorul s-a folosit de o persoană interpusă, mai precis de mama sa, Vlad (Rădulescu) Niculina, care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Neagu Tomiţă Ionuţ, Neagu Olimpia, Vlad Dumitru Cătălin şi Zamfirachi Adrian Richartt.

În acest dosar, Tomiţă Neagu a fost arestat preventiv pe 24 ianuarie, în timp ce Olimpia Neagu, Dumitru Vlad, Adrian Richartt Zamfirachi şi Ovidiu Szasz au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: