Procurorul general interimar Bogdan Licu renunţă la titlul de doctor: „N-am plagiat în acea teză de doctorat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Licu FOTO Agerpres
Bogdan Licu FOTO Agerpres

Procurorul general interimar Bogdan Licu renunţă la titlul de doctor. Magistratul a depus o cerere acum o lună la Ministerul Educaţiei.

„Am făcut în urmă cu aproximativ o lună o cerere adresată Ministerului Educaţiei prin care am solicitat retragerea titlului de doctor. Am făcut asta din motive personale. A fost o decizie grea, dar vreau să specific că n-am plagiat în acea teză de doctorat”, a declarat Licu.

Ministerul Educaţiei: „Nu există cadru legal pentru retragerea titlului”

Magistratul a obţinut doctoratul în 2011 la Academia Naţională de Informaţii. Coordonatorul tezei sale a fost Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne.

Cererea procurorului general interimar al României, Bogdan Licu, de retragere a titlului de doctor a fost depusă în 10 martie la Ministerul Educaţiei, dar în prezent nu există cadrul legal care să răspundă solicitării acestuia, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MENCS,  Mirabela Amarandei, citată de news.ro.

Potrivit acesteia, solicitarea lui Bogdan Licu a fost transmisă prin Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, unde magistratul şi-a susţinut teza de doctorat. „În prezent nu există cadrul legal explicit care să răspundă la solicitarea lui Bogdan Licu”, a mai spus Mirabela Amarandei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite