Procurorul Emilian Eva, sancţionat de CSM cu avertisment pentru nerespectarea secretului deliberării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul suspendat din funcţie, Emilian Eva
Procurorul suspendat din funcţie, Emilian Eva

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a sancţionat, miercuri, pe procurorul suspendat Emilian Eva cu avertisment pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte, miercuri, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Eva Emilian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi (în prezent suspendat din funcţie).

"În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului Eva Emilian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi sancţiunea disciplinară constând în «avertisment», pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. j) din acelaşi act normativ: «nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii»”.

Hotărârea secţiei poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul Emilian Eva a fost suspendat după ce a fost trimis în judecată de DNA, în septembrie 2015, pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite şi fals în declaraţii.

Eva a devenit cunoscut după ce l-a trimis în judecată, în 2008, pe Dan Voiculescu, în dosarul ICA, în care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite