Procurorul DNA Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Kovesi, transferat la Parchetul General din 1 iulie

Procurorul DNA Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Kovesi, transferat la Parchetul General din 1 iulie

Marius Iacob - DNA / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul DNA Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Codruţa Kovesi, care a demisionat din această funcţie în urmă cu o lună, va lucra la Parchetul General, începând cu 1 iulie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, ca procurorul Marius Iacob să îşi înceteze activitatea la DNA, începând cu 1 iulie, arată hotnews.ro. De asemenea, CSM i-a aprobat transferul la Parchetul General. 
 
Marius Iacob a fost prim procuror-şef adjunct al Parchetului General, iar în iulie 2013 a devenit adjunctul Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind propus de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Iacob a candidat pentru postul de procuror-şef al DNA, după revocarea Laurei Kovesi, dar a fost respins de Tudorel Toader. 
 
În 19 martie, procurorul Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA, după ce instanţa supremă a admis o acţiune disciplinară a Inspecţiei Judiciare şi a decis ca el să fie sancţionat cu avertisment. 
 
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se referea la o abatere discipliniară realizată de Marius Iacob în legătură cu reprezentarea Direcţiei în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Mihaiela Iorga Moraru a fost revocată de la DNA, după un conflict cu Laura Kovesi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: