Procurorul Codruţ Olaru a plagiat „grosier” în teza de doctorat. Reacţia membrului CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul /  Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul /  Ionuţ Mureşan

Procurorul Codruţ Olaru, unul dintre membrii cei mai influenţi ai CSM, rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecută, că teza acestuia este plagiată „grosier”.

Olaru şi-a susţinut public doctoratl în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), sub coordonarea lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei în guvernele PSD.

Înainte de şedinţa Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menţinerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruţ Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acţiune deschisă în instanţă împotriva CNATDCU şi a Ministerului Educaţiei, arată PressOne.ro.

El are acum dreptul să conteste administrativ decizia CNATDCU. Dacă hotărârea rămâne neschimbată, retragerea titlului de doctor trebuie făcută printr-un ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Codruţ Olaru a declarat pentru G4Media.ro că a iniţiat două acţiuni judecătoreşti legate de funcţionarea CNATDCU şi că nu a primit decizia de retragere a titlului de doctor:

„Cu privire la modalitatea total nelegală în care functioneaza CNATDCU în noua formulă organizatorică, am iniţiat două acţiuni judecătoreşti aflate pe rol. Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNATDCU ca, după o verificare de 28 luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat să emita un verdict contrar în baza unor noi similare a căror identitate de obiect este evidentă”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite