UPDATE Procurorii au extins cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă pentru omor calificat. Alexandra a fost ucisă joi la prânz şi incinerată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă este acuzat oficial de omor calificat, a anunţat, duminică seară, procurorul DIICOT Georgiana Hosu. Potrivit anchetatorului, din declaraţia criminalului reiese că Alexandra a fost ucisă joi, în jurul orei 12, după ce a fost prinsă de Dincă vorbind la telefonul mobil cu operatorul de la 112. Ulterior, corpul fetei a fost incinerat.

UPDATE ora 22,15: Georgiana Hosu, procurorul şef-adjunct al DIICOT, a prezentat măsurile adoptate de structura teritorială Craiova şi a oferit amănunte din dosar care au dus la reîncadrarea juridică, precizând totodată că audierea inculpatului Gheorghe Dincă a fost reluată, după ce, în cursul serii, acesta a acuzat o stare de rău şi a fost transportat în arestul IPJ Dolj.

„E foarte greu şi foarte grav  ce s-a-ntâmplat, dar aşa s-a-ntâmplat“

„S-a dispus  extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12,00, la domiciliul său din municipiul Caracal ar fi ucis o minoră în vârstă de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexulae, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constituitive ale infracţuiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei prin constrângere şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate  - vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere – totul în scopul exploatării sale sexuale.

În urma percheziţiei efectuate la domiciliu inculpatului Dincă Gheorghe, în cenuşa aflată într-un butoi metalic au fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două fragmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul victimei a fost găsit de asemenea un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparţinând fiicei sale.

În această seară, Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reies că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului. În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25.07.2019, în jurul orei 12,00, la domiciliul său, şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână.

Cu privire la cea de-a doua victimă, există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii în cadrul  audierilor reluate de colegii mei la ora 20,00“, a spus Hosu.

Numărul doi din DIICOT a mai apreciat, menţionând că este o părere personală, că cel mai probabil Alexandra ar fi urmat să fie ucisă şi dacă nu ar fi fost surprinsă cu telefonul, de îndată ce scopul pentru care o răpise, respectiv exploatarea sexuală, ar fi fost atins. „E foarte greu şi foarte grav  ce s-a-ntâmplat, dar aşa s-a-ntâmplat“, a mai spus Hosu, insistând pe necesitatea evitării vehiculării diverselor ipoteze şi făcând apel la presă pentru a furniza cât mai puţine elemene, considerând că xele deja furnizate au,oricum, un impact profund asupra părinţilor Alexandrei Măceşanu.

La acest moment anchetatorii nu au elemente care să ducă la concluzia că ar putea exista şi alte victime, a mai spus Hosu.

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 ani, din Caracal, s-a oferit miercuri, 24 iulie 2019, să o ducă acasă cu maşina pe Alexandra Măceşanu, care venise de la Dobrosloveni, localitatea de domiciliu, la Caracal. A pus, în schimb, în practică un plan diabolic. A sechestrat-o şi violat-o. Alexandra însă a reuşit, joi, 25 iulie 2019, la o zi de la răpire, să sune la 112 şi să anunţe în ce situaţie se află, reuşind să ofere foarte multe indicii despre locul în care este. A apelat 112 de trei ori, ultima convorbire încheindu-se brusc, pentru că inculpatul a surprins-o vorbind. Gheorghe Dincă a hotărât să o omoare imediat, arzându-i ulterior corpul.  

Ştirea iniţială

Procuroarea Hosu a mai spus că într-un butoi din curtea casei criminalului au fost găsite oase şi dinţi de natură umană ş bijuterii,  trei inele, un lănţişor, fragmente de lăntişoare, pe care mama victimei le-a recunoscut ca aparţinând fetei.

Vom reveni...

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite