Procurorii Elena Matieşescu şi Ion Alexandru, avizaţi de CSM pentru funcţii de conducere a unor secţii din DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat pozitiv, cu unanimitate de voturi, reînvestirea procurorului Elena Matieşescu în funcţia de şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a lui Ion Alexandru la conducerea Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Membrii Secţiei pentru procurori a CSM i-au audiat, luni, pe magistratul Elena Cristina Matieşescu şi pe procuror militar şef general-maior Ion Alexandru, nominalizaţi de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de procuror şef al Secţiei judiciare penală din Direcţia Naţională Anticorupţie şi, respectiv, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

„În urma analizării proiectelor de management prezentate, precum şi a interviului susţinut de candidaţi, în temeiul art. 40 lit. (h) din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a CSM a decis, cu unanimitate de voturi, acordarea avizului pozitiv pentru reinvestirea în funcţie a doamnei procuror Elena-Cristina Matieşescu şi a domnului procuror militar şef general-maior Ion Alexandru”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de CSM.

Hotărârile Secţiei pentru procurori a CSM vor fi motivate şi transmise Ministerului Justiţiei în perioada imediat următoare, a precizat CSM.

Pe 3 octombrie, ministrul Justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori a CSM propunerile de numire a procurorilor Elena Cristina Matieşescu şi Ion Alexandru.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, la începutul lunii octombrie, menţinerea delegării Elenei Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală, în timp ce Ion Alexandru a fost delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite