Procurorii DNA au reţinut-o pentru 24 de ore pe Sorina Pintea. Acuzaţiile: mită în formă continuată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost reţinută sâmbătă dimineaţă de către anchetatori pentru 24 de ore, în dosarul în care este suspectată că ar fi primit mită, potrivit unui comunicat al procurorilor anticorupţie.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei Pintea Sorina, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că Sorina Pintea ar fi luat mită în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect 'proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente', încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, spun procurorii DNA.

Anchetatorii o vor prezenta pe Sorina Pintea la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

„În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi:

Fiul Sorinei Pintea, mărturie despre mita oferită mamei sale. Îl implică în afacere şi pe senatorul PSD Liviu Pop VIDEO

Reacţia medicilor după ce au aflat că fostul ministru Pintea ar fi primit mită: „Te-au prins cu puţin, Sorina...!“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite