Procurorii DIICOT au reţinut un român care ar fi furat, în Franţa, două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare de 5,2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat român a fost reţinut de DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti pentru furtul a două diamante şi două inele în valoare de peste cinci milioane de euro. Sâmbătă, 14 ianuarie 2017 suspectul a fost prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, este vorba de o marca elveţiană de bijuterii, „De Grisogono”. Furtul ar fi avut loc pe data de 30 decembrie 2016, la sediul punctului de lucru din Paris al firmei elveţiene.

Potrivit datelor din dosar, suspectul român, pe numele său George Ploscaru, ar fi furat pe 30 decembrie 2016 dintr-un magazin de bijuterii din Franţa două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare de 5,2 milioane de euro, potrivit Hotnews. Oficiali DIICOT au confimat pentru „Adevărul” reţinerea lui George Ploscaru (foto jos).

image

Românul, care este acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat, ar fi fost ajutat de doi cetăţeni sârbi. Aceştia doi au primit, că urmare a înţelegerii, jumătate din pradă: un inel şi un diamant. Din cercetări a reieşit că George Ploscaru ar fi vândut diamantul în afară României, iar inelul ar fi încercat să îl vândă pe 12 ianuarie 2017 unor cetăţeni străini în Bucureşti la hotelul Radisson Blu, dar vânzarea nu a avut loc pentru că nu s-au înţeles asupra preţului. Inelul a fost găsit, ulterior, de anchetatori la o percheziţie.

Potrivit Hotnews, surse judiciare au precizat că suspectul român s-a prezentat la magazinul de bijuterii drept un evaluator de bijuterii al unui potenţial client evreu şi, profitând de neatenţia angajaţilor magazinului de bijuterii, a înlocuit diamantele şi inelele cu copii fără valoare.

În acelaşi dosar se fac cercetări privind şi o femeie din Ploieşti, iubita suspectului, care este acuzată de tăinuire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite