Procurorii CSM nu au acordat avizul anual pentru menţinerea în funcţie a procurorului care-l anchetează pe şeful DNA Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Zarafina Puiu, procurorul din cadrul Secţiei pentru Investigarea infracţiunilor din justiţie care instrumentează dosarul în care şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean, este pus sub invinuire pentru abuz în serviciu, nu a primit avizul CSM pentru menţinerea în funcţie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu a acordat avizul anual pentru menţinerea în funcţie, după împlinirea vârstei de 65 ani, a doamnei Puiu Zarafina, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, a transmis marţi Consiliul Superior al Magistraturii.

Zarafina Puiu a venit în această primăvară la Secţia Specială, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Este vorba de parchetul de unde a venit şi adjunctul şefului SS, Adina Florea. Printre dosarele instrumentate la Secţia specială de procurorul Zarafina Puiu se numără şi cel în care şeful DNA Constanţa, magistratul Andrei Bodean, a fost citat ieri în calitate de suspect.

Şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean, procurorul care a făcut investigaţia în urma căreia Nicuşor Constantinescu a ajuns la închisoare şi care a instrumentat dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare în primă instanţă, a declarat luni la ieşirea de la Secţia Specială că a fost pus sub invinuire pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă.

„Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, represiune nedreaptă. Sunt două instanţe (care au vorbit despre probe şi anchetă - n.red.) şi au spus că persoană respectivă se făcea vinovată de infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată. (...) Nu pot să comentez (denunţul - n.red.) pentru că fac obiectul procedurii judiciare", a declarat luni Andrei Bodean, la ieşirea de la audiere.

Şeful DNA Constanţa a declarat, de asemenea, că ÎCCJ a mai judecat o dată speţa în care avocatul Calaigii îl acuză că ar fi falsificat înregistrări şi ar fi instrumentat ilegal probe din dosar. Judecătorii au respins atunci cererea avocatului şi au decis că dosarul a fost instrumentat conform legii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite