Procurorii au clasat dosarul incendiului de la clubul Bamboo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au clasat dosarul incendiului din ianuarie 2017 de la clubul Bamboo, în urma căruia 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, informează Agerpres.

Pe 21 ianuarie 2017, un incendiu puternic a izbucnit la clubul Bamboo din Capitală, clădirea arzând aproape în totalitate. 44 de persoane au fost transportate atunci la spitalele din Capitală, fiind intoxicate cu fum. La operaţiunea de stingere a incendiului au intervenit, timp de peste şase ore, peste 260 de pompieri.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) anunţa atunci că Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, clubul fiind amendat de cinci ori într-o perioadă de doi ani de dinaintea incendiului. Primăria Sectorului 2 a susţinut că localul nu avea autorizaţie de funcţionare în timp ce avocatul clubului declara că localul funcţiona legal.

”Având în vedere solicitările formulate de mass-media privind cauza având ca obiect incendiul produs în noaptea de 20/21 ianuarie 2017 la Clubul Bamboo din Bucureşti, vă aducem la cunoştinţă faptul că prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 14.12.2018 s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul infracţiunilor de distrugere, respectiv distrugere din culpă, întrucât fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

În esenţă, s-a reţinut că reprezentanţii societăţii în administrarea căreia se afla clubul şi-au îndeplinit obligaţiile de diligenţă şi de prudenţă pentru a evita producerea unui rezultat socialmente periculos.

Astfel, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că incendiul din data de 21.01.2017 a fost cauzat fie de supraîncălzirea unui conductor electric, fie de apariţia unui scurtcircuit pe traseele cablurilor de distribuţie a energiei electrice, însă nu au rezultat deficienţe de instalare, componenţă sau funcţionare a reţelei electrice imputabile reprezentanţilor societăţii în cauză.

Ordonanţa prin care s-a dispus clasarea a fost comunicată persoanelor interesate”, au explciat procurorii motivele pentru care a fost clasat acest dosar.

Creatorul de modă Cătălin Botezatu, fost acţionar al firmei care operează Bamboo, declara la acea vreme că „e posibil să fi fost pus foc de cineva”, deoarece clubul avea „duşmani”.

Autorităţile au susţinut în schimb că nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală care ar fi provocat incendiul.

„Nu există niciun indiciu cu referire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat. Cercetarea încă nu a început în ceea ce priveşte structura, locul de unde a pornit incendiul şi cum anume s-a propagat. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizate cele mai bune ipoteze de lucru şi principala versiune a ceea ce s-a întâmplat”, declara, în ianuarie 2017, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite