Procurorii cercetează moartea unei minore la Clinica Sabyc, în urma unui avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anchetează moartea unei tinere de 17 ani, care ar fi decedat în urma unei întreruperi de sarcină facută de medicul Petru Mercuţ, fostul director al Spitalului Filantropia din Bucureştila, la Clinica Sabyc în 2006, se arată în referatul procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventivă în cazul celor 3 persoane pentru trafic cu ovule, potrivit NewsIn.

Citiţi şi:


În motivarea propunerii de prelungire a mandatelor pentru medicul Harry Mironescu, fiul său, Yair Miron şi secretara de la Sabyc, Cecilia Borza, procurorii notează că se fac cercetări ”în vederea lămuririi cu acurateţe şi sub toate aspectele a împrejurărilor care au condus la decesul, în data de 9 octombrie 2006, a Danielei Bardă (minoră în vârstă de 17 ani), căreia, la data de 5 octombrie 2006, învinuitul Petru Mercuţ i-a făcut o întrerupere de sarcină în sediul SC Sabyc SRL, fără a avea consimţământul părinţilor victimei, existând suspiciuni de săvârşire a infracţiunii de provocare ilegală a avortului, care a avut drept urmare moartea femeii însărcinate”.

Cercetările vor fi extinse şi asupra altor medici români şi străini, dar şi asupra unor funcţionari din cadrul mai multor instituţii de stat, care ar fi avut legătură cu patronii Sabyc. De asemenea, anchetatorii susţin, că au identificat aproximativ 70 de donatoare de ovocite, pe care le vor audia.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri, ca patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul său, Yair Miron, şi secretara clinicii Cecilia Borzea să stea în arest încă 30 de zile, decizia instanţei fiind definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite