Procurorii cer anularea actelor şcolare emise pentru 200 de persoane de o  facultate. Dragnea, printre cursanţi. Ce note a avut în primul an şeful PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea are din ce în ce mai multe probleme pe cap. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea are din ce în ce mai multe probleme pe cap. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a început, în 1999, cursurile unei facultăţi de contabilitate din Alexandria, care a fost înfiinţată oficial, potrivit actelor de la Ministerul Educaţiei Naţională, în 2001, scrie ziare.com. Preşedintele social-democrat nu şi-a mai dat licenţa pentru că, justifică el, nu avea nevoie de încă o diplomă.

Foaia matricolă emisă pe numele lui Liviu Dragnea a fost descoperită de anchetatori într-un dosar privind o facultate fantomă care emitea diplome universitare în Alexandria. Audiat la DNA, politicianul confirmă că a fost la Facultatea de Contabilitate şi Gestiune Informatică, dar în perioada 2003-2004 şi nu-şi mai aduce aminte mare lucru, potrivit ziare.com. 

Într-una dintre declaraţiile date în faţa instanţei, Dragnea a precizat de ce nu şi-a dat licenţa: „Scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunoştinţe, şi personal nu aveam nevoie de nicio diplomă în domeniul de specializare”.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 cer magistraţilor să anuleze numeroase acte şcolare, foi matricole, adeverinţe, atestate sau diplome, emise de două universităţi din Alexandria (Teleorman). Este vorba de acte scolare care privesc aproximativ 200 de persoane, scrie sursa citată. 

Printre aceste documente se află şi situaţia şcolară emisă pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea. În primul an Liviu Dragnea a avut media 9,12. Notele de 10 le-a avut la discipline de profil, liderul PSD având probleme la  Limba engleză, unde a luat şi cele mai mici note, 7 pe primul semestru şi 8 pe al doilea semestru. 

Aceste documente au fost descoperite in timpul perchezitiilor facute intr-un dosar care-l viza pe fostul rector al universitatilor „Alexandru Ghica" si Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronauteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite