Procurori anchetaţi de CSM pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi a cerut Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sancţionarea disciplinară a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, şi a procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Ion Ciafalon.

Cei doi sunt acuzaţi că au intervenit ilegal în dosare de cercetare penală aflate pe rolul Parchetului.

Cererea de sancţionare ar fi trebuit să se judece ieri, la ora 10.00, însă a fost amânată până la 18 mai pentru ca magistraţii să-şi poată pregăti apărarea.

Dinu Gâlcă este fratele judecătorului Iulian Gâlcă, fost preşedinte al CSM în anul 2006.

„Se încearcă discreditarea mea prin această acţiune. S-a pornit de la nişte invenţii în spatele cărora sunt ilegalităţi. Ce poţi să mai spui când procurorul-şef de la un Parchet îi cercetează pe şefii altor două Parchete?", ne-a declarat procurorul general Dinu Gâlcă.

La rândul său, procurorul-şef al DIICOT Galaţi, Ion Ciafalon, nu a dorit să ofere mai multe informaţii, dar a lăsat să se înţeleagă că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

„CSM a fost investit cu judecarea unei abateri disciplinare la sesizarea DNA-ului. Urmează procedura judecării acestei abateri în cadrul secţiei pentru procurori. Voi avea ocazia să îmi susţin nevinovăţia", ne-a declarat procurorul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite