Procuroarea care instrumentează dosarul Tel Drum, anchetată de Inspecţia Judiciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Lăncrănjan
Alexandra Lăncrănjan

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi a declanşat cercetări faţă de procuroarea DNA Alexandra Lăncrănjan după ce, la începutul lunii februarie, jurnalista Sorina Matei de la B1 şi site-ul Lumea Justiţiei au acuzat-o că a participat o reuniune unde erau şi politicieni, scrie romaniacurata.ro.

„Vă confirmăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare există o lucrare vizând activitatea sau conduita doamnei Lăncrănjan Alexandra – procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie –Structura Centrală“, a răspuns Inspecţia unei solicitări a României Curate.

Procurorul Alexandra Lăncrănjan instrumentează dosarul Tel Drum în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Ea l-a pus sub acuzare pe liderul PSDpentru 5 infracţiuni: abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene şi constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul se ridică la aproape 30 de milioane de euro.

Pentru recuperarea pagubei, în eventualitatea unei sentinţe de condamnare, procurorarea a pus sechestru pe averea liderului PSD, a patronilor de la Tel Drum şi pe bunurile companiei. Procuroarea activează în DNA de la începutul anului trecut şi a fost liderul unui ONG cu preocupări în zona Justiţiei şi a anticorupţiei, Liderjust.

Sorina Matei a indicat mai multe fotografii de la receptia ‘Meet the Global Thinkers’ din 16 iunie 2017 la care a participat şi procuroarea DNA Lăncrănjan. Magistratul apare în fotografii alături de deputatul PSD Florin Petre Manole. Fotografiile se regăsesc pe pagina de Facebook a organizatorului evenimentului, Club Romania. La eveniment au participat şi fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Radu Ragea (pe vremea liberalului Cătălin Predoiu), fostul secretar de stat de la Finanţe şi ex-candidat la Senat din partea ARD, avocatul Gabriel Biriş, consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu, dar şi omul de afaceri, Gruia Stoica, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare într-un dosar al DNA pentru trucarea unei licitaţii publice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite