VIDEO Proclamaţia Custodelui Coroanei române către ţară: Voi avea ca model exemplul regelui Mihai şi convingerea lui în destinul poporului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţie Principesa Margareta - moartea Regelui Mihai / SURSA FOTO Captură YouTube / Casa Regală a României / 5 dec 2017

Custodele Coroanei române, Principesa Margareta, a transmis, miercuri seară, o "Proclamaţie către ţară" în care spune că va continua munca şi va respecta legământul regelui Mihai, pe care îl va avea ca model în eforturile pentru dezvoltarea şi consolidarea ţării. Ea mai arată că îşi închină viaţa şi munca românilor de pe tot pământul.

În proclamaţia pentru ţară, principesa Margareta spune că va avea ca model exemplul regelui Mihai şi convingerea lui în destinul poporului român şi se declară convinsă că "românii vor rămâne iubitori de Coroană". 

"Chemată a fi urmaşa bunului Rege Mihai, care mi-a lăsat ca sfântă moştenire iubirea şi credinţa faţă de România, voi continua munca şi voi respecta legământul său. În eforturile pentru dezvoltarea şi consolidarea ţării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru şi convingerea lui în destinul poporului român. Aduc adâncă recunoştinţă celor patru generaţii anterioare ale familiei mele, care au creat legătura între ţară şi Casa Regală. O sută cincizeci de ani care au adus României instituţii moderne, dezvoltare, consolidare şi deschidere către lume. În lunga sa viaţă, al patrulea rege al României a găsit sprijin în credinţă, în speranţă şi în răbdare. În toate împrejurările, el a răspuns cu dreptate şi, când a fost posibil, cu iertare. Sunt sigură că, în viitor, românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniţi în conştiinţă şi acţiune, pentru propăşirea naţională, în contextul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice. Cu emoţie şi onoare, cu simţ al datoriei, ca bună româncă şi Custode al Coroanei, îmi închin viaţa şi munca naţiunii noastre şi românilor de pe tot Pământul. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", este "Proclamaţia pentru ţară" transmisă miercuri seară de Custodele Coroanei române.

Proclamaţia Custodelui Coroanei române către ţară

Regele Mihai a murit, marţi, în Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Principesa moştenitoare Margareta, prima în linia de succesiune, va primi titlul de regină, iar din postura de şef al Casei Regale va putea decide cu privire la averea Casei Regale, aşa cum este menţionat în statutul familiei regale, recpublicat miercuri pe romaniaregala.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite