Mărturia unei victime în procesul Colectiv: Am văzut oameni care ardeau de jos în sus. La urgenţe nu ne-au băgat în seamă

Mărturia unei victime în procesul Colectiv: Am văzut oameni care ardeau de jos în sus. La urgenţe nu ne-au băgat în seamă

FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Azi au fost audiaţi alţi zece martori în dosarul Colectiv. Printre ei s-au numărat solistul Viţa de Vie, Adrian Despot, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Declaraţia unei tinere care a rămas blocată în container în momentul în care flacăra ucigaşă a trecut peste oameni, arzând totul în cale, este cutremurătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânără povesteşte cum a văzut „oameni care ardeau de jos în sus”, scrie Digi24.

„Am încercat să o trag pe prietena mea afară, dar nu am reuşit pentru că am căzut în container.

Judecător: Au căzut şi alte persoane?

O, da. Şi peste mine au căzut oameni. M-am speriat foarte tare şi nu mai puteam respir. Am început dau din picioare. Am văzut oameni care erau în picioare şi ardeau de jos în sus. Când s-a deschis uşa flacăra a ajuns la noi, în container. Oamenii care erau în picioare au luat foc. Am văzut cum luau foc şi de frică mi-am pus geaca de piele peste cap. Când am simţit nu mai sunt persoane peste mine am încercat caut telefonul în geacă. Nu îl găseam pe iubitul meu şi l-am sunat. Mi-am imaginat ieşise. I-am spus unde sunt şi a venit după mine. S-a târât pe braţe ca ajungă la mine, eu nu mai puteam merge şi m-a luat în braţe. Paradoxal, norocul meu a fost am căzut, altfel luăm foc şi eu.

Am ajuns la Spitalul Pantelimon pentru că nu puteam respira şi prietena mea era arsă pe picioare din cauza dresului. Şi eu am avut pe picioare mai multe leziuni care au trecut însă în câteva săptămâni.

Doamna de la recepţie nici nu ne-a băgat în seama. Vorbea la telefon. La un moment dat s-a deschis uşa de la urgenţe şi am fugit acolo. Le-am spus că nu pot să respir şi nu mă pot ţine pe picioare. M-au pus pe un pat care nu avea nici cearceaf. Mi-au pus doar o masca de oxigen. Eu în partea de jos nici nu mai eram îmbrăcată. Le-am spus că îmi e foarte frig şi mi-au dat o pătură murdară. Am tras luni de zile din cauza acelei pături. M-am îmbolnăvit. Am cerut apă şi mi-au dat dintr-un pahar din care băuseră ei apă. L-au spălat şi mi-au dat apă de la robinet.

M-am întors luni la spital pentru că în continuare expectoram. Am stat mai bine de zece ore şi mi-au spus că îmi fac internare pentru că joi şi lunea viitoare vin doi medici să îmi facă nişte controale la plămâni şi inima. Am refuzat internarea. Mi-a fost silă de condiţiile care erau acolo şi de modul în care m-au tratat.

Şi acum mă trezesc noaptea şi retrăiesc clipele acelea. Sunt extrem de irascibilă şi nu mai am deloc răbdare. Am fost sub tratament la o clinică privată. Tot acolo m-am tratat şi de infecţiile ginecologice cu care m-am trezit după ce am fost învelită în pătură aceea murdară”.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: