Procesele lui Năstase şi Voiculescu nu vor fi amânate, deşi judecătoarele din completul la care erau repartizate, Dinu şi Costache, au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţinerea de astăzi a celor două judecătoare nu va amâna judecarea cauzelor în dosarul ICA şi Năstase FOTO Adevărul
Reţinerea de astăzi a celor două judecătoare nu va amâna judecarea cauzelor în dosarul ICA şi Năstase FOTO Adevărul

Preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat joi că dosarul privind eliberarea lui Adrian Năstase şi cauza privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) vor fi judecate la termenele stabilite, fiecare secţie având asigurat un complet de permanenţă pentru situaţii neprevăzute. Cele două judecătoare care ar fi trebuit să dezbată cauzele au fost reţinute în noaptea de miercuri spre joi pentru luare de mită.


Judecătoarea Laura Andrei a spus că judecarea recursului procurorilor în cazul deciziei de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase şi dezbaterile din dosarul privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) nu vor fi amânate după reţinerea judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, care trebuiau să dezbată aceste cauze.

Preşedintele Tribunalului Bucureşti a precizat că fiecare secţie şi complet de judecată are asigurat un complet de permanenţă pentru situaţii neprevăzute.

Completul de permanenţă asigură judecata în orice dosar atunci când situaţia o cere.

Viorica Dinu şi Antonela Costache, urmărite penal

Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, sunt urmărite penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită, potrivit actului prin care s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea percheziţiei corporale şi domiciliare, reţinerea şi arestarea celor două judecătoare.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat miercuri solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de percheziţie corporală şi domiciliară, reţinere şi arestare preventivă a judecătoarelor Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost reţinute în noaptea de miercuri spre joi, fiind suspectate că au luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, au declarat surse judiciare.

Cele două judecătoare trebuiau să facă parte din completul care va judeca, în 18 martie, recursul procurorilor anticorupţie privind decizia Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase.

Totodată, Viorica Dinu se ocupa şi de dosarul în care Dan Voiculescu şi alte persoane sunt judecate pentru modul în care a fost privatizat Institutul de Cercetări Alimentare.

Următorul termen în dosarul de la Tribunalul Bucureşti în care fostului senator Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare este stabilit pentru 19 martie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite