Problemele Iaşiului provoacă hărţuieli politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

incompetenţă. Un nou episod s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, la Palatul Administrativ din Iaşi, unde şefii administraţiei şi parlamentarii au avut o întâlnire pentru a

incompetenţă. Un nou episod s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, la Palatul Administrativ din Iaşi, unde şefii administraţiei şi parlamentarii au avut o întâlnire pentru a discuta despre proiectele importante ale oraşului şi ale judeţului. Lucian Flaişer, preşedintele CJ Iaşi, a prezentat o statistică din care reieşea că, în Iaşi, nivelul de trai a scăzut mult în ultimul an. Dan Cârlan, liderul PD şi senator de Iaşi, a perceput acest lucru ca un atac la adresa Puterii. "Ne-aţi tratat cu sictir, domnule Flaişer. Noi nu discutăm statistici, cum vreţi dumneavoastră, pentru a induce ideea proastei guvernări", a spus Cârlan. La rândul său, Relu Fenechiu, deputat PNL, i-a soliciat şefului CJ Iaşi să renunţe la alocarea de fonduri în funcţie de apartenenţa primarilor la PSD. "Primarul din Târgu Frumos a primit anul trecut 18 miliarde de la CJ, dar acum, când a trecut la PNL, a primit doar patru", s-a declarat, nemulţumit, Fenechiu. De aici până la alte acuze nu a mai fost decât un pas. Supărat de acuzele aduse de Fenechiu, Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, a izbucnit: "Ne iei aşa, la … suntem parteneri, nu subordonaţi. Să nu o dăm pe politică".

Bani mai mulţi pentru poliţie, învăţământ şi alimentări cu apă
După câteva ore de discuţii, de cele mai multe ori aprinse, parlamentarii Alianţei au promis că vor face tot ce este posibil pentru a rezolva problemele Iaşiului. şefii municipalităţii au solicitat bani mai mulţi pentru poliţie, precizând că numărul de infracţiuni a crescut îngrijorător de mult. De asemenea, şefii primăriei au mai solicitat, printre altele, bani pentru locuinţe sociale şi repararea drumurilor naţionale, în timp ce şefii CJ au cerut fonduri pentru consolidarea şcolilor şi unităţile sanitare, dar şi pentru alimentarea cu apă a mai multor comune.
Parlamentarii şi şefii administraţiei au decis să se întâlnească în perioada următoare pentru a trece în revistă ce s-a făcut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite