UPDATE Platforma online pentru programări în vederea vaccinării anti-COVID este din nou nefuncţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Platforma online pentru programarea în vederea vaccinării anti-COVID a fost inaccesibilă luni dimineaţă, din cauza unor probleme tehnice, care au fost rezolvate în jurul orei 10.25, anunţă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Acum, reprezentanţii STS anunţă că sunt din nou probleme cu accesarea platformei.

UPDADE 13:10 STS anunţă că platforma online funcţionează din nou cu intermitenţe.

„Fluxul de corelare a datelor dintre RENV şi platforma de vaccinare a înregistrat în această dimineaţă intermitenţe. 

În acest moment este în desfăşurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. 

Această situaţie nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Asigurăm cetăţenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcţionarea acesteia în cele mai bune condiţii. Mulţumim pentru înţelegere!”

UPDATE 10:25 „Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare.“

UPDATE 9:50 „În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicaţia Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări furnizează date cu intermitenţe către aplicaţia de programare la vaccinare.

Specialiştii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situaţiei“, informează STS.

***

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă.

Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

Vom reveni cu informaţii de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public.

Vă mulţumim pentru înţelegere!“, informează STS într-un comunicat remis Adevărul.

Potrivit Digi 24, la centrul de vaccinare de la Institutul Marius Nasta din Capitală, la primele ore ale dimineţii era aglomeraţie din cauză că circa 30 de persoane fuseseră programate la vaccinare pentru ora 8.00, dar platforma online nu funcţiona iar medicii nu puteau primi confirmarea programărilor.

Platforma online pentru programarea în vederea vaccinării anti-COVID-19, disponibilă la adresa vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare a fost lansată vineri, 15 ianuarie, dar de la început utilizatorii au sesizat disfuncţionalităţi. STS a precizat vineri că în primele ore problemele au fost cauzate de sincronizarea unor baze de date, care a durat câteva ore.

Ulterior, mulţi utilizatori s-au plâns de probleme privind programarea care au fost explicate de autorităţi prin faptul că locurile disponibile zilnic pentru vaccinare sunt limitate, din cauza numărului de doze de care dispune fiecare centru de vaccinare. Mai mult, platforma online dă erori la funcţionare în funcţie de browserul de internet de pe care este accesată, ceea ce a determinat administratorii să publice un mesaj cu instrucţiuni pentru a rezolva o parte din aceste disfuncţionalităţi care sunt dependente de programele de navigare pe internet pe care le folosesc utilizatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite