Probleme cu noile uniforme ale Poliţiei Române: „Lipsa consultărilor şi a dialogului îşi spun cuvântul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Reprezentanţii sindicatului din poliţie Sidepol susţin că noile uniforme ale poliţiştilor seamănă foarte mult cu cele vechi.

„Acestea ar fi primele articole ale noii uniforme, primite de absolvenţii promoţiei 2022 ai Academiei de Poliţie”, este postarea de pe pagina de Facebook a sindicatului.

Reprezentanţii sindicatului mai spun că noua uniformă seamănă foarte mult cu cea veche, doar că s-au schimbat câteva culori şi designul e puţin altul. Puloverul de serviciu, mai spun aceştia seamănă sau chiar am putea spune că este identic cu polarul purtat de jandarmi, în timp ce scurta de serviciu nu diferă prea mult de bluzon. ”La prima vedere are gluga şi sisteme de prindere de altă culoare pentru accesorii”, susţin sindicaliştii. Poliţiştii ar urma să primească şi încălţăminte nouă.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat, în iunie anul acesta, trei contracte privind achiziţia de încălţăminte pentru noile uniforme de poliţie conform datelor furnizate de SEAP, adaugă sursele sindicale. 

Pentru primul contract este alocată o sumă de 2616510.6 lei, acesta fiind încheiat cu firma LENOX PROD S.R.L., societatea câştigătoare a licitaţiei pentru atribuirea acordului-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani.

Primul contract prevede producerea şi livrarea în termen de 90 de zile, adică până la data de 23.09.2022 a cantităţilor maxime prevăzute pentru contractele subsecvente, adică:

1. Pantofi intervenţie iarnă bărbaţi/ femei -1.695 perechi la preţul de 400 de lei perechea;

2. Pantofi intervenţie vară bărbaţi/ femei - 1.855 perechi la preţul de 365.55 de lei perechea;

3. Ghete intervenţie iarnă bărbaţi/ femei - 1525 perechi la preţul de 444.53 de lei perechea;

4. Ghete intervenţie vară bărbaţi/ femei – 1.675 perechi, la preţul de 405.04 de lei perechea.

„Ne dorim ca în cel mai scurt timp posibil noile articole de echipament ale noii uniforme să fie livrate poliţiştilor, odată pentru că e nevoie de o uniformă corespunzătoare specificului misiunilor executate, iar a doua oară pentru ca sistarea normei de echipare aşa cum este prevăzută în proiectul de O.M.A.I. să se facă pentru cât mai puţin timp. De altfel ne dorim ca termenul de prorogare să fie înaintat până la sfârşitul anului astfel încât toţi poliţiştii să beneficieze de norma de echipare în lipsa noilor uniforme, iar ulterior echiparea să se realizeze în mod eficient şi rapid”, au mai transmis reprezentanţii poliţiştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite