Prinţul Paul, Truică şi Andronic, trimişi în judecată în dosarul „Ferma Băneasa”. DNA cere arestarea preventivă a israelienilor Steinmetz şi Silbertsein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Paul a fost trimis în judecată foto via the guardian
Prinţul Paul a fost trimis în judecată foto via the guardian

Procurorii DNA au finalizat ancheta în dosarul retrocedării Fermei regale Băneasa şi au decis trimiterea în judecată a 22 de persoane şi a societăţii Reciplia. Printre cei deferiţi justiţiei se numără Prinţul Paul, Dan Andronic şi afaceristul Paul Truică. În plus, procurorii cer din nou arestarea preventivă în lipsă a miliardarului Benjamin Steinmetz, a consultantului israelian Tal Silberstein şi a afaceristului Moshe Agavi.

Potrivit unui comunicat al DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina celor 22 de acuzaţi vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României.

Pe de o parte, Paul Philipe Al României ar fi cumpărat influenţa pe care Remus Truică ar fi avut-o asupra diferiţilor funcţionari de la instituţiile publice care deţineau cele două proprietăţi. Pe de altă parte, Truică ar fi prezentat „afacerea” unor persoane potente din punct de vedere financiar, „cu care s-a asociat, constituind un grup infracţional, pentru a se implica în demersurile infracţionale, singura cale în obţinerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al României le revendica în mod nelegal”.

„Astfel, începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. Inculpaţii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi Şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011”, arată procurorii DNA.

Cine sunt cei implicaţi, prezentarea DNA

Remus Truică a fost consilier la cancelaria primului ministru până în 2004, fiind cunoscut conform datelor publice ca o persoană cu influenţă la nivelul autorităţilor publice, chiar şi după ce a fost eliberat din funcţia public.



Robert MIhăiţă Roşu, avocat al unei cunoscute case de avocatură, s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Remus Truică).

Tal Silberstein, sub pretextul activităţilor de consultanţă politică derulate printr-o firmă, a făcut mai multe activităţi de lobby în România).

Omul de afaceri Remus Truica  FOTO Mediafax



Steinmetz Benjamin, cel care a condus legăturile infracţionale ale grupului organizat din afara ţării, prezent rar în România, a asigurat mare parte din banii care au fost necesari pentru a fi avansaţi în cadrul proiectului infracţional ce formează obiectul cauzei.

"tal silberstein"



Marius Andrei Marcovici era considerat „omul lui Tal”, persoana cu care se discuta în lipsa acestuia sau care transmitea dispoziţiile lui Tal Silberstein; fiind consilier al primului ministru, a contribuit la întărirea convingerii lui Paul al României în influenţa reală a grupului în lumea politică.

steinmetz foto via the guardian



Dan Andronic era considerat drept persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru.

image



Moshe Agavi a acţionat în cadrul grupului reprezentând interesele lui Benjamin Steinmetz.

Dan Andronic se afla în discuţii avansate pentru a deveni acţionar la Evenimentul Zilei şi Capital
image

Odată cu trimiterea în judecată, procurorii anticorupţie au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive în lipsă a inculpaţilor Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein şi Moshe Agavi, pentru o perioadă de 30 de zile, care va curge de la data punerii în executare a mandatelor, având în vedere situaţia de fapt şi împrejurarea că inculpaţii se sustrag.

Cotele prinţului Paul

Procurorii spun că prinţul Paul i-ar promis inculpatului Truică Remus şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

„Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii prietenie /afaceri cu membrii ai guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ÎCCJ (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- n.r.), contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, susţin procurorii DNA.

Paul împreună cu Truică şi ceilalţi membri ai grupului ar fi ascuns apoi natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea la data de 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între Al României Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Truică Remus. În concret, acest contract redactat de Robert Roşu, prevede că Paul, în calitate de cedent transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi „Ferma Băneasa” cu un teren în suprafaţă de 28,63 ha şi Pădurea Snagov cu teren forestier de cca 30 ha).

Reciplia SRL se obliga să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire.

Paul voia retrocedarea castelului Peleş

Ulterior, ca urmare a contractului de cesiune, prinţul Paul ar fi semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a unor bunuri ce urmau a fi retrocedate, între care actele adiţionale la acesta din datele de 20 martie 2007, (vizând respectiv 12 bunuri imobile, între care şi Palatul Peleş), 4 aprilie 2007 (vizând bunurile imobile care compun domeniul regal Balcic), 4 octombrie 2007 (vizând 11 bunuri imobile, terenuri agricole, forestiere precum şi clădiri în Sinaia şi Bucureşti), precum şi antecontracte de vânzare –cumpărare, înţelegeri.

Procurorii DNA arată că după dobândirea bunurilor Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa, acestea ar fi fost transferate de Paul,  prin contracte de vânzare cumpărare către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei. Societatea  a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.

Ca urmare a înţelegerii avute cu Paul, Nela  Păvăloiu i-ar fi promis că, prin influenţa avută la nivelul funcţionarilor publici cu atribuţii în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acţioneze conform intereselor acestuia. „Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov şi Instituţia Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziţia funcţionarilor publici înscrisuri şi, prin intermediul primarului Muşat Apostol, cu care are o relaţie apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, şi-a exercitat influenţa asupra funcţionarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov şi comisiei judeţene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeţei de 46,78 ha teren forestier, deşi acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta”, arată DNA. În schimb, Păvăloiu urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat.

Cum s-a făcut retrocedarea

Concret, în perioada septembrie noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-a înregistrat o cerere şi o revenire prin care prinţul Paul solicita restituirea a 47 ha pădure, teren situat în localitatea Snagov. La data de 9 martie 2006, s-a întocmit procesul verbal al comisiei pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primăriei Snagov, care a constatat că Paul îndeplineşte condiţiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru 46,78 ha teren. Aceasta, deşi prin adresa din 24 februarie 2006, cât şi la data 10 martie 2006, reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedării, întrucât nu exista act de proprietate şi terenul revendicat nu se afla în anexa la Decretul 38/1948.

„Din probatoriu a rezultat că, în realitate nu a avut loc o şedinţă a comisiei, ci la insistenţele secretarului localităţii, inculpatul Dima Niculae, un funcţionar a semnat anexa 37 (în care se menţionează persoana şi suprafaţa aprobată la retrocedare), care a fost înaintată apoi Comisiei judeţene pentru validare pentru 46,78 ha pădure. Atât procesul verbal, cât şi anexa 37 au fost semnate de primarul Muşat Apostol şi de secretarul Dima Niculae şi înainte spre validare comisiei judeţene constituite la nivelul Instituţiei Prefectului Ilfov”, acuză DNA.

La dosarul de restituire nu au fost depuse înscrisuri din care să rezulte că Paul Philippe este persoană îndreptăţită, că antecesorul său a deţinut un titlu pe acel teren, suprafaţa de teren şi faptul că deţinea pădurea la momentul exproprierii.

Cu aviz de la subprefect

Procurorii DNA arată că prin încălcarea dispoziţiile legale (Legea 1/2000, Legea 247/2005), Delcea Valentin, în calitate de subprefect al judeţului Ilfov şi membru al comisiei judeţene de fond funciar, a aprobat în comisie şi a semnat apoi hotărârea nr. 1156 din 07.07.2006 prin care a fost validată anexa 37, prin care s-a recunoscut dreptul lui prinţului Paul asupra suprafeţei de teren solicitate, deşi acesta nu a depus înscrisuri din care să rezulte că este persoană îndreptăţită şi că terenul a fost preluat de la Carol al II-lea.Din comisia care a aprobat hotărârea făceau parte şi Popa Caterina şi Olteanu Gheorghe.

După emiterea hotărârii de validare, s-a acţionat apoi pentru punerea efectivă în posesie. În acest sens, demersuri au fost făcute cu sprijinul primarului Muşat Apostol, dar şi de Remus  Truică Remus care ar fi  apelat la persoane din cadrul Direcţiei Silvice Ilfov, singura instituţie care putea dispune punerea în posesie.

Intervenţiile lui Remus Truică

Remus Truică ar fi apelat la directorul tehnic al Direcţiei silvice, o cunoştinţă a sa, Chiriac Theodor. Acesta din urmă ar fi semnat, în numele şefului Direcţiei, o adresă prin care Direcţia Silvică a solicitat Ocolului Silvic să-l pună în posesie pe inculpatul Al României Paul.

Ulterior, la datele de 26 iunie 2007 şi 15 august 2007, Paul a fost pus in posesie cu suprafaţa totală de 46,78 hectare pădure în localitatea Snagov. Din suprafaţa retrocedată, Nela Păvăloiu a primit o parte de 78.792 mp. Urmărind să ascundă provenienţa ilicită a terenului primit la Snagov (care ar fi fost dobândit prin infracţiuni de corupţie menţionate mai sus), pentru care în anul 2008 a încheiat contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL în numele societăţii sale, Ilko Star SRL (contractul de vânzare-cumpărare nr. 7/8 ianuarie 2008 şi contractul de vânzare-cumpărare nr. 266/21 februarie 2008), Păvăloiu a transferat întreaga suprafaţă de teren, de 78.792 mp, pe numele unei societăţi comerciale, Mercure Commerce International SRL, înfiinţată în 28.09.2015, ca aport la capital.

„Respectiva societate este controlată în fapt de inculpată, fiind deţinută şi administrată de fiica sa”, susţin procurorii DNA.

În ceea ce îl priveşte pe Chiriac, procurorii DNA susţin că s-a stabilit că, prin doi intermediari, acesta ar fi disimulat folosul necuvenit, 1.000 mp teren forestier în zona Fundul Sacului, primit ca urmare a exercitării defectuoase a atribuţiilor de serviciu, interpunându-i pe cei doi în transferul proprietăţii bunului.

„Ulterior, la solicitarea lui Chiriac Theodor, terenul a fost vândut, prin aceiaşi intermediari, iar preţul, 50.000 euro a fost încasat de Chiriac Theodor, deşi în act s-a menţionat 5.000 euro. În această modalitate Chiriac Theodor a intrat în posesia efectivă a mitei, determinând totodată pe cei implicaţi în această tranzacţie să disimuleze, fără vinovăţie, adevărata natură a provenienţei bunului”, mai arată DNA.

Cum s-a emis titlul de proprietate

Imediat după intrarea în posesie, deşi a avut cunoştinţă de decizia din anul 1941 a ÎCCJ (decizie care recunoştea dreptul de proprietate al Statului Român asupra terenului în defavoarea Regelui Carol al II-lea) Jecu Nicolae, în calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate nr. 243/7 august 2007 – pentru 10 ha şi nr. 246/31 august 2007 – pentru 36,78 ha pe numele lui  Al României Paul Philippe.

Acţiunea abuzivă a celor mplicaţi a avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma de 9.523.769 euro, care constituie în acelaşi timp şi folos necuvenit pentru Al României Paul Philippe, Truică Remus şi membrii grupului infracţional din care cel din urmă făcea parte, arată DNA. 

Cazul „Ferma Regală Băneasa”

Printre bunurile pretinse cumpărătorul de influenţă Paul Philippe Al României s-a numărat şi Ferma Băneasa pentru care a depus o notificare în anul 2002, fără ca până la preluarea „afacerii” de către acest grup infracţional să se primească vreun răspuns.

În cursul anului 2008, urmare a unei notificări formulate de Paul Philippe al României, având ca obiect Ferma regală Băneasa, transmisă spre soluţionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti, urmărind obţinerea de foloase necuvenite, primul menţionat împreună cu Roşu Robert şi Truică Remus, l-ar fi ajutat pe directorul institutului să îi determine pe membrii Consiliului de administraţie să aprobe solicitarea depusă cu încălcarea dispoziţiilor legale.

„Aceasta, în condiţiile în care Paul Philippe al României cunoştea că documentaţia este incompletă şi nu sunt îndeplinite condiţiile legii pentru retrocedarea terenului. Acesta a şi participat la discuţiile din şedinţa Consiliului de administraţie al institutului şi a exercitat presiuni asupra membrilor acestuia (prin invocarea descendenţei sale, dar şi a unor pretenţii de daune în cazul respingerii cererii)”, susţin procurorii DNA.

Drept urmare, prin decizia nr. 30 din 26 septembrie 2008, consiliul de administraţie al Institutului a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor art. 8 din Legea nr.10/2001, restituirea în natură a Fermei Regale Băneasa, iar în aceeaşi zi, 26 septembrie 2008, a fost încheiat şi protocolul de predare – preluare al terenului, cu toate că acesta nu fusese identificat. „În primă fază existase opoziţia conducerii institutului la retrocedare, deoarece urma să se renunţe la un teren pe care erau desfăşurate activităţi de cercetare care justifică chiar obiectul de activitate al institutului. Mai mult, preşedintele academie s-a opus constat cererii pe care a considerat-o lipsită de temei legal. Cu toate acestea, la data de 29.07.2008 secretarul general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România Sin Gheorghe, învestit cu soluţionarea notificării având ca obiect Ferma regală Băneasa, a trimis institutului o adresă prin care solicita să se convoace Consiliul de administraţie pentru a se analiza solicitarea Paul Philippe al României care să fie invitat personal la şedinţă”, mai susţin procurorii DNA.

Restituirea în natură

Potrivit rehizitoriului, în aceeaşi zi i s-a comunicat lui Paul Philippe al României că s-a dat dispoziţia de convocare a consiliului pentru analizarea cererii sale. Din probele dosarului rezultă că această adresă a lui Sin Gheorghe i-ar fi fost pretinsă lui Remus Truică de directorul institutului drept condiţie pentru admiterea cererii, în cadrul înţelegerii frauduloase dintre aceştia.

„Urmare a acestei adrese, directorul a convocat Consiliul de administraţie, şedinţa având loc la data de 2 septembrie 2008, fiind invitaţi Paul Al României şi avocatul acestuia, Robert Roşu. De asemenea, a participat ca invitat şi Sin Gheorghe, aceasta fiind de altfel singura astfel de şedinţă la care a participat vreodată. Prin poziţia avută în cadrul acestei şedinţe, de susţinere împreună cu directorul institutului a cererii de retrocedare, s-a creat falsa reprezentare pentru membrii CA că Academia agreează o astfel de decizie. Ca urmare, consiliul de administraţie a decis restituirea în natură a terenului vizat”, arată anchetatorii.

Prejudiciu uriaş

Decizia de restituire ar fi  abuzivă, cererea nefiind însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii, cauzându-se prejudicierea statului român cu suma de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei).

„Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro”, arată DNA. Ambele sume, totalizând 145.398.569 euro, reprezintă totodată un folos necuvenit pentru inculpaţii Al României Paul Philippe, Truică Remus şi asociaţii acestuia în grupul infracţional.

Sechestru asigurator

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin: Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă, Andronic Dan Cătălin, Marcovici Marius Andrei, Mateescu Lucian Claudiu, Al României Paul Philippe, Sc Reciplia Srl, Păvăloiu Nela, Muşat Apostol, Dima Niculae, Jecu Nicolae şi Chiriac Theodor.  Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Care sunt acuzaţiile oficiale

Remus Truică, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat,
- trafic de influenţă, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,
- spălare a banilor,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,
- dare de mită,

Paul al României, privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- cumpărare de influenţă, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Dan Andronic, consultant politic, jurnalist, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării,
- complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată,

Marius Andrei Marcovici,  administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării,
- complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată,

Lucian Mateescu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării,
- complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată,

Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România, în prezent preşedinte al aceleiaşi instituţii, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Niculae Dima, la data faptelor secretar al Localităţii Snagov şi membru în comisia locală de fond funciar, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov, delegat în funcţia şef al Direcţie menţionate, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,
- participaţie improprie la spălare a banilor,

Nicolae Jecu, la data faptelor prefect al judeţului Ilfov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Valentin Delcea, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Nela Păvăloiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,
- spălare a banilor,


Robert Roşu, avocat partener în cadrul unei case de avocatură, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat,
- trafic de influenţă, în formă continuată,
- complicitate la spălarea banilor, în formă continuată,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, (2 fapte),

Tal Silberstein, cetăţean străin, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat,
- trafic de influenţă, în formă continuată,
- complicitate la spălarea banilor, în formă continuată,

Benjamin Steinmetz, cetăţean străin, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat,
- complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată,
- complicitate la spălarea banilor, în formă continuată,

Moshe Agavi, cetăţean străin, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării,

Reciplia SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- trafic de influenţă, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată,

Dragomira Gheorghiţă, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Teodora Dicu Corina, avocat, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Ioan Stoian, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Apostol Muşat, la data faptelor primar al comunei Snagov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,

Caterina Popa, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Gheorghe Olteanu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave,

Marin Gostin, cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite