Prinţul care l-a ucis pe ursul Arthur, criticat dur de un deputat austriac: E momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printul Emmanuel Liechtenstein FOTO Imago/Spiegel.de
Printul Emmanuel Liechtenstein FOTO Imago/Spiegel.de

Prinţul care l-a ucis pe ursul Arthur este criticat în Austria, ţară în care trăieşte. Un deputat al Verzilor din landul în care locuieşte prinţul i-a cerut acestuia să predea carnetul de vânător. Moartea ursului din România a declanşat o sumedenie de reacţii, iar incidentul a fost relatat de presa din mai multe ţări.

Alex Pinter este numele deputatului austriac nemulţumit de uciderea ursului Arthur. Politicianul l-a criticat pe prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein pentru gestul său, în timpul unei emisiuni: „Dacă în calitate de vânător nu eşti capabil sau nu vrei să diferenţiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător (...) Vânătoarea de trofee face parte dintr-o vânătoare care aminteşte mai mult de Evul Mediu decât de secolul XXI”, a spus deputatul austriac în emisiunea respectivă.

Este cea mai recentă reacţie după uciderea ursului Arthur. Moartea acestuia a atras atenţia presei din întreaga lume.

Luat la puricat de presă

Publicaţii şi televiziuni din Statele Unite până în Noua Zeelandă vorbesc despre acest scandal, iar jurnaliştii americani de la ABC News, de exemplu, spun că poliţia din România va trata, cel mai probabil, acest caz ca pe unul de braconaj.

În Marea Britanie, ziariştii de la The Guardian au scris şi ei despre uciderea lui Arthur şi menţionează că urşii bruni sunt o specie protejată, iar România a interzis în 2016 vânătoarea de trofee, arată digi24.ro.

Cazul a stârnit interes şi în Franţa: Le Figaro scrie că regele urşilor din Romania a fost răpus de un prinţ din Liechtenstein şi aminteşte că ţara noastră găzduieşte cea mai mare populaţie de urşi din Europa.

Germanii de la Der Speigel nu au ratat nici ei subiectul, care a ajuns şi în Noua Zeelandă. Jurnaliştii de acolo amintesc faptul că Arthur a fost omorât într-o zonă teoretic protejată prin lege şi unde trăiesc unele dintre cele mai ameninţate specii de animale din Europa.

Dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur

Între timp, în România a fost deschis şi un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur, pentru braconaj şi uz de armă. Dosarul a fost deschis la Parchetul din Târgu Secuiesc.

Cine este prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein

Prinţul care l-a împuşcat pe Arthur a avut permis de vânătoare în România pentru doar 5 zile, între 12 şi 16 martie. Acum, după ce Agent Green şi o organizaţie de mediu din Austria au denunţat gestul său, prinţul spune că nu vrea să fie implicat în această discuţie. De altfel, răspunsul oficial sună astfel: „Nu comentăm asupra unei chestiuni private, al cărei conţinut nu îl cunoaştem”. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite