Prinţul Akishino a sădit un cireş la Muzeul Satului-Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Akishino , al doilea fiu al împăratului japonez Akihito, şi soţia sa, prinţesa Kiko, au fost primiţi ieri la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu, procurorii verifică distrugerea unor obiecte de patrimoniu aflate în custodia Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, aproape 14.000 de arme letale sunt înregistrate oficial în Bucureşti şi rata mortalităţii infantile din România este la cel mai înalt nivel din Europa

Vizită
Prinţul Akishino a sădit un cireş la Muzeul Satului

Prinţul Akishino , al doilea fiu al împăratului japonez Akihito, şi soţia sa, prinţesa Kiko, au fost primiţi ieri la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu şi de soţia sa, Maria. După ceremonie, cei doi înalţi oaspeţi  au făcut turul Muzeului Satului şi au sădit un cireş, arborele simbol al Japoniei. 

Inconştienţă
Jandarmeria a distrus obiecte de patrimoniu

Procurorii verifică distrugerea unor obiecte de patrimoniu aflate în custodia Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Unele vase de ceramică ar fi fost repictate pe motiv că erau prea şterse, un vitraliu a fost repictat parţial, iar două statuete au fost betonate. Obiectele fuseseră împrumutate Jandarmeriei, acum şase ani, de Muzeul Naţional de Istorie.

Statistică
14.000 de arme letale, în Bucureşti

Aproape 14.000 de arme letale sunt înregistrate oficial în Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Peste 11.000 de bucureşteni deţin 13.496 de arme letale. Alţi circa 7.000 de bucureşteni au arme cu bile de cauciuc sau arme cu aer comprimat. Numărul de arme a crescut uşor faţă de anul trecut. Totuşi, România ar fi pe ultimul loc în Europa în privinţa numărului de arme la suta de locuitori.

Program
Mortalitatea infantilă, cea mai mare din Europa

Rata mortalităţii infantile din România este la cel mai înalt nivel din Europa. Peste 22% în cazul copiii mai mici de un an, comparativ cu 5,72% media Uniunii Europene, potrivit Organizaţiei „Salvaţi Copiii“, care a lansat un program pentru reducerea acestui fenomen.

25 de ani de închisoare pentru ucigaşul lui Caiac

Craioveanul Cătălin Mavrichie, inculpat în dosarul uciderii interlopului Mihai Pârvu, zis Caiac, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Anchetatorii au stabilit că Pârvu a murit după ce a fost împuşcat de unul dintre membrii grupării lui Mavrichie. Scandalul a pornit de la un joc de pocher. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite