Principele Radu, despre starea de sănătate a regelui Mihai: Nu există niciun motiv de îngrijorare imediată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a regelui Mihai este stabilă, dar "la fiecare săptămână şi lună care trece organismul este din ce în ce mai fragil", a declarat, luni, principele Radu, care a precizat că "nici regele, nici regina nu pot să meargă spre mai bine", dar "partea bună a lucrurilor este că nu există niciun motiv de îngrijorare imediată".

"Lucrurile sunt aşa cum oricine şi le poate imagina. Nici regele, nici regina nu pot să meargă spre mai bine. Partea bună a lucrurilor este că nu există niciun motiv de îngrijorare imediată, în sensul că organismul funcţionează, dar la fiecare săptămână şi lună care trece este din ce în ce mai fragil şi din ce în ce mai în nevoia de a fi ajutat. Este doar o foarte tristă scădere a puterilor, fără să fie în mod special ceva îngrijorător acum", a declarat principele Radu al României, luni, la finalul unui eveniment organizat de Ziua Crucii Roşii Române.

Principele Radu a mai spus că a vorbit cu regele la telefon în 7 iunie şi că sunt cu toţii foarte bucuroşi că "nu s-a primit încă niciun telefon cu o veste proastă".

"Majestatea Sa citeşte scrisorile pe care le primeşte, uneori cere ca la un anume lucru să se răspundă sau nu. Citeşte ştirile, a vorbit de ziua mea la telefon, pur şi simplu i-am auzit glasul pe 7 iunie şi din acest punct de vedere suntem cu toţii foarte bucuroşi că nu s-a primit încă niciun telefon cu o veste proastă", a adăugat el.

În 2 martie, Casa Regală a anunţat că regele Mihai a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. La aceeaşi dată a fost anunţată şi retragerea acestuia din viaţa publică.

Regele Mihai a fost externat, în 15 martie, din clinica de la Lausanne unde a fost internat timp de 17 zile, starea sa fiind stabilă, dar impunând o lungă perioadă de recuperare sub supraveghere medicală.

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia şi este fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-mamă Elena.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite