Primul mall din Craiova, în curtea Electroputere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mallul Electroputere va avea o suprafaţă construită de 6,3 hectare
Mallul Electroputere va avea o suprafaţă construită de 6,3 hectare

Centrul comercial va fi ocupat în proporţie de 80% până la sfârşitul anului, estimează agentul de închiriere contractat de dezvoltator. În centrul comercial amplasat în curtea fabricii de aparataj electric şi de transformatoare vor fi prezente branduri cunoscute precum Zara, C&A sau H&M.

S-au dus zilele când oltenii mergeau în Bucureşti sau chiar în străinătate să-şi cumpere haine de calitate de la celebrii producători de îmbrăcăminte. Din 2011, odată cu deschiderea noului centrul comercial din curtea uzinei Electroputere, locuitorii oraşului vor putea merge la shopping în magazine ca Zara, C&A sau H&M.

Cel puţin aşa susţin reprezentanţii firmei DTZ Echinox, cea care se ocupă de preînchirierea centrului comercial. Răzvan Sin, şeful departamentului de retail din cadrul companiei, estimează că până la sfârşitul anului centrul comercial va avea un grad de ocupare de peste 80%.

Citiţi şi: Zara, C&A şi H&M, în mall-ul de la Electro

„Suprafaţa ocupată în acest moment este de 68%, iar până la sfârşitul anului va depăşi 80 de procente întrucât vom finaliza contracte cu magazine care ocupă suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi ca Zara, H&M, C&A, Altex, Flanco, Pure Fitness", a declarat Sin pentru „Adevărul". Acestora li se adaugă brand-urile partenere Auchan-Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi şi Norauto.

Parc de distracţii

Pe lângă shopping, Electroputere Parc va avea şi o zonă importantă de distracţii. „Proiectul va avea o componentă importantă de entertainment cu The Light Cinemas şi o zonă destinată cafenelelor şi restaurantelor care va beneficia de o terasă exterioară amplasată la etajul întâi.

Tot aici va opera şi lanţul polonez de săli de fitness Pure Fitness, care a deschis de curând prima locaţie în AFI Palace Cotroceni din Bucureşti", a mai spus Sin. În cadrul mallului vor fi create aproximativ 1.500 de locuri de muncă, estimează coordonatorii proiectului.

Potrivit directorului uzinii Electroputere, Adrian Dumitriu, vânzarea celor 12 hectare din totalul de 62 către dezvoltatori nu va afecta negativ activitatea companiei. „După ce vom achita datoriile de 7,5 milioane de euro, vom continua dezvoltarea industrială a uzinei cu producţia de transformatoare de putere, motoare electrice, locomotive şi aparataj", a explicat Dumitriu.

Proiecte nefinalizate



Electroputere Parc va fi inaugurat, cel mai probabil, în luna noiembrie a anului viitor. Compania K&S Developments ar fi astfel prima care reuşeşte să finalizeze un centru comercial în Bănie. Sonae Sierra nu a anunţat încă data la care va fi inaugurat Adora Mall, situat pe strada Caracal, reprezentanţii companiei declarând că încearcă să găsească soluţii de finanţare pentru finalizarea proiectului.

La fel se întâmplă şi în cazul West Gate Center, situat la ieşirea din oraş spre Timişoara, Immoeast investind deja 60 de milioane de euro într-o construcţie rămasă deocamdată la stadiul de schelet din beton.

INVESTIŢIE DE 90 DE MILIOANE DE EURO

Mallul va avea o suprafaţă construită de 6,3 hectare, având cea mai bună poziţionare în oraş dintre cele trei proiecte de acest gen anunţate pentru Craiova. Investiţia totală, care cuprinde transformarea unor hale ale uzinei, este estimată la peste 90 de milioane de euro.

Mallul Electroputere va avea o suprafaţă construită de 6,3 hectare
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite