Primul dosar rejudecat după decizia CCR pe completele de cinci. Fostul consilier al Alinei Bica a primit aceeaşi pedeapsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi fost consilier al Alinei Bica, fosta şefă DIICOT condamnată pentru fapte de corupţie, a fost condamnat, luni, definitiv, la 1 an şi şase luni cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. Decizia instanţei este identică cu sentinţa primită înainte de decizia CCR cu privire la completele de 5 judecători.

Reamintim că după decizia CCR din 7 noiembrie 2018, prin care a stabilit că instanţa supremă nu a respectat legea când a tras la sorţi completele de cinci judecători, mai mulţi inculpaţi celebri, precum Elena Udrea, Dan Şova, Alina Bica, Constantin Niţă au cerut rejudecarea sentinţelor definitive la care au fost condamnaţi în baza unor contestaţii în anulare. În cele mai multe dosare reluarea apelurilor este abia la început, procesele fiind la termenele iniţiale în care se stabilesc martorii ce urmează să fie audiaţi. 

Aşa stau lucrurile în procesul Alinei Bica, care a avut un singur termen, la finalul lunii mai. Mai mult, există pericolul ca aceste dosare să se reia de la zero, odată cu publicarea motivării deciziei CCR cu privire la completele nespecializate. De altfel, în procesele vizate de decizia CCR, judecătorii au pronunţat amânări până la publicarea motivării.

În cazul lui Florentin Mihăilescu instanţa a rămas în pronunţare după două termene doar datorită faptului că nu a avut de administrat probe. Acesta a fost găsit vinovat că pe 13 iunie 2016 a refuzat să spună, în faţă judecătorilor Curţii Supreme tot ce ştia în legătură cu faptele şi împrejurările în care Alina Bica ar fi luat o mită de 17.500 de euro pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite