Primul avocat al lui Dincă, dezvăluiri despre mărturiile clientului său: Spune că a încercat să le resusciteze pe fete. Incinerarea Alexandrei a durat 6-7 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul avocat al lui Gheorghe Dincă, Alexandru Bogdan, a declarat în emisiunea Marius Tucă Show” că Gheorghe Dincă şi-a recunoscut prima oară crimele în faţa unui poliţist. Recunoaşterea faptelor a fost în a 3-a zi de anchetă. Acuzaţiile iniţiale ale procurorilor au fost de trafic de persoane, în ceea ce o priveşte pe Luiza Melencu, şi de trafic de minori şi viol, în ceea ce o priveşte pe Alexandra Măceşanu

Primul avocat a lui Gheorghe Dincă susţine că, iniţial, în dimineaţa zilei de 27 iulie 2019, Gheorghe Dincă părea îngândurat şi a declarat că este nevinovat.

„M-am prezentat, i-am spus că sunt avocatul din oficiu, l-am rugat să-mi spună despre ce e vorba, nu mi-a dat foarte multe detalii, doar mi-a zis că nu e vinovat în raport cu acuzaţiile. L-am perceput ca fiind o persoană îngândurată, l-am văzut stând foarte mult pe gânduri, am încercat să aflu mai multe înainte de o discuţie oficială pe acuzaţii să văd ce-mi spune clientul. Din primul moment, la prima discuţie, mi-a spus că este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu acuzaţiile care i se aduc", a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, la emisiunea „Marius Tucă Show”, informează mediafax.ro

Avocatul a mai precizat că soţia lui Dincă a venit în România pe 26 aprilie, după momentul la care se presupune că Luiza Melencu ar fi fost ucisă, şi a stat o lună în casă, alături de Dincă.

Avocatul a dezvăluit şi acuzaţiile iniţiale aduse de anchetatori. „După o jumătate de oră, am fost invitaţi la procuror şi s-a desfăşurat un prim act de urmărire penală în acest caz. Acuzaţiile iniţiale au fost prezentate, în calitatea sa de suspect, au fost de trafic de persoane în ceea ce o priveşte pe Luiza Melencu şi trafic de minori şi viol pe Alexandra Măceşanu", a completat Alexandru Bogdan.

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a declarat că Dincă şi-a recunoscut prima dată faptele în faţa unui poliţist, iar mai apoi în faţa sa şi a unui procuror. Recunoaşterea faptelor a fost în a 3-a zi de anchetă.

„În foişor au stat de vorbă (n.r: cu poliţistul), după care am fost anunţaţi că dânsul vrea să îşi recunoască faptele. A fost o mărturisire în faţa poliţistului, apoi în curte în faţa mea, a procurorului şi a poliţistului. A spus <<vreau să vă spun adevărul în acest caz şi să vă spun că eu am comis faptele>>. A luat-o cronologic, dacă îmi amintesc, a vorbit despre cazul Luizei, în detaliu, cum a luat-o la ocazie", a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, la emisiunea "Marius Tucă Show".

Acesta a mai spus că Dincă a relatat că a întreţinut relaţii sexuale cu Luiza Melencu, cu acordul acesteia, iar ulterior, pe fondul unei scandal, a lovit-o mortal pe fată.

Primul avocat al lui Gheorghe Dincă a spus că soţia principalului suspect din cazul crimelor din Caracal a venit în România pe 26 aprilie, după momentul la care se presupune că Luiza Melencu ar fi fost ucisă, şi a stat o lună în "Casa Groazei".

„Soţia lui mi-a spus că nu îi vine să creadă pentru că sunt împreună de 40 de ani şi nu crede că a fost în stare de aşa ceva, după care a spus că dacă vinovat trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut. Dânsa s-a pensionat, a lucrat în Italia, s-a pensionat şi a venit în România, pe 26 aprilie cred, a venit în ţară şi a stat o lună de zile în domiciliul acestuia, până în mai. Deci după dispariţia Luizei, din martie. Astea-s informaţiile pe care le am de la soţie. După care a plecat la Arad şi nu s-a mai întors, nu ştiu dacă a mai revenit din mai până în iulie, nu ştiu să spun, dar în mod cert, nu a stat o perioadă lungă", a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă. 

Chestionat ce impresie i-a făcut Gheorghe Dincă, apărătorul a precizat: „Mi s-a părut o persoană care într-un final a înţeles să coopereze, deşi iniţial a fost rigid. Apreciez că a conştientizat gravitatea faptului şi probabil sub puterea complexului faptelor comise, a început să aibă remuşcări şi într-un final a recunoscut”.

Alexandru Bogdan a mai spus că reconstituirea din prima zi de după recunoaşterea faptelor a fost oprită brusc, deoarece doi necunoscuţi au reuşit să deschidă portiera maşinii în care era Gheorghe Dincă şi să înjure.

Reacţia lui Dincă după ce a ucis-o pe Luiza

„După ce a constatat că a decedat (n.r.: Luiza Melencu), a intrat în panică, a conştientizat că s-a întâmplat ceva foarte grav şi o oră, mai bine, a fost foarte agitat. Dânsul spune că a încercat mai multe manevre de resuscitare, dar care nu au reuşit. Apoi a luat decizia de a abandona cadavrul, a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

Apărătorul lui Dincă spune că ucigaşul a afirmat că a ucis-o pe Luiza în data de 15 aprilie, în aceeaşi zi în care a luat-o cu maşina. După recunoaşterea faptelor, avocatul spune că Dincă a fost dus la locul indicat de acesta, dar pe un alt traseu decât cel menţionat de criminal.

„Ne-am deplasat în teren pentru a vedea unde este cadavrul, dar nu a reuşit reconstituirea. Dincolo de faptul că presa era prezentă pe urmele anchetatorilor, nişte persoane neautorizate au pătruns în zona de cercetare la faţa locului. Înainte, doi cetăţeni au deschis portiera de la maşina unde era inculpatul şi au început să adreseze cuvinte jignitoare, moment în care procurorii au intervenit", a mai spus avocatul.

Acesta susţine că oamenii respectivi păreau a fi localnici, iar după incident anchetatorii au decis să suspende acţiunea.

„Ne-am întors la Craiova. A avut probleme de identificare pentru că nu s-a urmat traseul pe care dânsul l-a urmat în noaptea respectivă. Nu a fost în tocmai traseul, se urmărea a se ajunge la locul acela, fără a merge pe acelaşi traseu. S-a indus că şi-a bătut joc de anchetatori. Asta nu înseamnă că în 29 iulie nu trebuia să se meargă pe locul indicat pe inculpat. Aşa era corect. Ca avocat al inculpatului spun că reconstituirea trebuia să se facă cât mai repede. Din păcate nu s-a întâmplat aşa. A doua zi nu am mai fost chemat şi cam din acel moment s-a întrerupt relaţia dintre mine şi...”, a mai afirmat Alexandru Bogdan, la "Marius Tucă Show".

Avocat: Dincă spune de Alexandra că au dormit în acelaşi pat, dar nu s-au consumat raporturi sexuale

Alexandru Bogdan a mai spus că Dincă a declarat că nu a violat-o pe Alexandra şi că au dormit în acelaşi pat în noaptea respectivă. „A declarat că în timp ce circula cu maşina personală, i-a făcut semn să oprească, Alexandra i-a făcut semn să o ia cu maşina de la Dobrosloveni la Caracal şi a efectuat acest transport, a avut nişte discuţii în maşină în care inculpatul a încercat să se apropie de Alexandra, a tras nişte apropo-uri, a avut discuţii referitoare la raporturi sexuale. Nu au fost discuţii directe, ci nişte apropo- uri în acest sens şi i s-a oferit şi nişte sume de bani şi ea a refuzat. A oprit maşina, a lovit-o, s-a dat jos, a urcat în spate, a lovit-o, a avut momente de inconştienţă. Ce pot să vă spun e că a rămas sprijinită cu capul de bancheta de faţă şi el a revenit la volan şi s-a dus acasă. Dânsul nu spune că a violat-o. Noaptea a rămas acolo, toată noaptea. Au dormit în acelaşi pat, dar nu s-au consumat raporturi sexuale", a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

Apărătorul spune că, potrivit declaraţiei lui Gheorghe Dincă, acesta susţine că nu a violat-o pe Alexandra Măceşanu, deşi în discuţia acesteia cu operatorul de la 112, ea aşa a susţinut.

„Din ceea ce-mi amintesc, a declarat că nu a deţinut raport sexual, nu a fost de acord Alexandra şi nu a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta. S-a trezit dimineaţa, a plecat la piaţă, ea i-a dat un bileţel pe care se menţionau medicamentele, avea nişte medicamente pe care le lua în mod frecvent, i-a spus ce să cumpere. A fost în Caracal la piaţă şi la Craiova. A venit, a găsit-o pe Alexandra cu telefonul în mână, moment în care dânsul s-a înfuriat şi a lovit-o. A lovit-o, o singură lovitură declară că a aplicat şi, în urma loviturii, a căzut cu capul de podea şi, în acel moment, a urmat o perioadă de agonie. Dânsul spune că a încercat mai multe manevre de resuscitare care nu au reuşit şi a constatat decesul şi a declarat că a decis să o incinereze în butoiul din curte. De la ora 2 până seara la 8, cam 6-7 ore (ar fi durat incinerarea -n.r.)”, a completat Alexandru Bogdan.

Te-ar putea interesa şi:

Ultima noapte a Alexandrei: A fost strâns legată de pat cu o sfoară groasă şi lăsată să zacă pe podea, în timp ce criminalul a dormit în pat

Ce le-a declarat Dincă anchetatorilor cu privire la Luiza: „Făcea aluzie să-i dau bani şi i-am oferit o partidă de sex, dar se prefăcea ca nu vrea“
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite