Primele imagini cu fugarul Sorin Oprescu în faţa procurorilor greci. Cum a fost prins fostul edil la Atena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sorin Oprescu a fost reţinut în Grecia, după ce a fugit din ţară în urma unei condamnări definitive la mai bine de zece ani de închisoare, iar acum se află în custodia autorităţilor elene. Fostul edil al Capitalei va rămâne în arest pentru 40 de zile.

Sorin Oprescu va rămâne în arest în Atena timp de 40 de zile, timp în care un complet de judecată va analiza dosarul său, după cum a decis, miercuri, procurorul în faţa căruia s-a prezentat fostul primar general al Capitalei. 

Condamnat la peste 10 ani de închisoare, Oprescu a fost prins în Atena încercând să plece spre o insulă din Mara Egee, relatează Digi24. Deşi locuia într-o zonă exclusivistă, fostul primar nu ar fi intenţionat să rămână în capitala Greciei.

„Domnul Sorin Oprescu se află la ora actuală la sediul central al poliţiei din Atena. El a fost arestat ieri în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei. Acolo este deschiderea către Marea Egee. Se spune că urma să plece spre o insulă din Grecia şi după, în altă parte. Sub nicio formă nu a vrut să stea în Atena. Acum poliţia caută să afle cine l-a ajutat să intre în ţară, unde a astat în Atena, cine l-a invitat la această casă unde a fost prins. Ultima ştire este că a invocat şi o problemă de sănătate astfel încât să nu fie extrădat curând în România. (...)

Glyfada este la 15 minute de centrul Atenei, este zona în care poţi foarte uşor închiria o mică navă şi să pleci uşor, în 15-20 de minute să fii la primele insule de Marea Egee. Acolo stau cei mai bogaţi, precum fotbalişti cunoscuţi, cântăreţi, modele. Este o zonă în care trebuie să ai destul de mulţi bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo. Cineva l-a ajutat ca să poată stea acolo. Nu închiriase nimic. Poliţia caută cine l-a ajutat precum şi ce voia să facă de acolo. Să stai acolo definitiv este greu, pentru că te va găsi poliţia fiind o zonă foarte bine supravegheată”, a declarat medicul Nikos Koudounis, într-o intervenţie la Digi24.

Totodată, au apărut şi primele imagini cu Sorin Oprescu în faţa procurorilor din Atena, obţinute de Antena3

Sorin Oprescu in fata procurorilor din Grecia FOTO Antena 3
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite