Primele fotografii cu băiatul român stâlcit în bătaie în Franţa (Atenţie, imagini şocante)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul violenţelor împotriva romilor este în creştere în Franţa, susţin ONG-urile
Numărul violenţelor împotriva romilor este în creştere în Franţa, susţin ONG-urile

Un adolescent din România a fost bătut şi lăsat să moară de un grup de cel puţin 12 persoane în Franţa. El ar fi fost sechestrat într-un beci, apoi lăsat într-un cărucior de supermarket la marginea unei străzi. Presa britanică publică astăzi primele imagini cu băiatul, Darius, care arată cât de grav a fost bătut adolescentul de 16 ani care se zbate acum între viaţă şi moarte. Imaginile sunt extrem de puternice şi vă pot afecta emoţional.

Un tânăr de etnie romă a fost bătut de 12 persoane care-l suspectau că a spart mai multe locuinţe în localitatea Pierrefitte-sur-Seine din Franţa. Băiatul de 16 ani se află în comă şi se zbate între viaţă şi moarte, scrie presa franceză. 

Cotidianul „The Telegraph” a publicat astăzi primele imagini cu tânărul bătut, surprinse în momentul în care acesta a fost găsit într-un căruţ de supermarket, aşa cum îl lăsaseră atacatorii săi. 

darius franta the telegraph
darius franta the telegraph

Minorul ar fi fost bătut crunt de persoane care-l suspectau că a spart anterior apartamentul unei femei din localitate, potrivit anchetei demarate de autorităţile franceze. Adolescentul a fost găsit vineri seară, la ora locaclă 23.30, inconştient, într-un căruţ de supermarket abandonat pe o stradă. 

Mama tânărului a fost cea care a sunat la poliţie pentru a anunţa răpirea fiului ei. Grav rănit, el a fost internat la Spitalul Lariboisière de la Paris, fiind în comă de mai multe zile. 

Adolescentul ar fi fost luat de agresorii săi dintr-o casă abandonată din cartierul Cité des Poètes, Pierrefitte-sur-Seine, în care locuia cu alţi romi din România de aproximativ trei săptămâni. Minorul a fost sechestrat într-o pivniţă, unde agresorii l-au bătut cu brutalitate. 

După acest incident, toţi cei care ocupaseră imobilul au plecat. 

Tânărul era cunoscut pentru comiterea unor furturi şi fusese arestat în mai multe rânduri, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade, citat de „Le Parisien”. Primarul a adăugat că mai multe maşini au fost sparte în ultimele săptămâni în Cité des Poètes, alimentând resentimentele locuitorilor faţă de romi, pe care-i acuză că sunt autorii acestor furturi.

"Aproximativ 12 persoane" ar fi participat la această lişare, potrivit unei surse apropiate cazului. Nicio persoană nu era arestată până luni seara în acest caz, potrivit „Le Nouvel Observateur”.

Numărul violenţelor împotriva romilor este în creştere, potrivit unor asociaţii pentru apărarea acestei minorităţi citate de „Le Parisien” şi preluat de Mediafax. Potrivit SOS Racisme, „această trecere gravă la acţiune denotă degradarea alarmantă a imaginii cetăţenilor romi sau presupuşi a fi romi în societatea noastră şi rezultatul unor tensiuni în care sunt antrenaţi cetăţenii noştri". "Aşteptăm o schimbare radicală de discurs şi o denunţare extrem de clară a violenţelor", a subliniat preşedintele mişcării antirasiste europene EGAM Benjamin Abtan.

În octombrie 2012, la Marsilia, romi au fost goniţi din tabere sub presiunea unor locuitori ostili, care au incendiat ceea ce a mai rămas din tabără. În mai 2013, familii de romi au fost agresate într-o zonă de găzduire de la Hellemmes (nord). 

[<a href="//storify.com/julierosu/fran-a-un-adolescent-roman-a-fost-stalcit-in-b-tai" target="_blank">View the story "Franţa: adolescent român băgat în comă după ce a fost bătut de 12 tineri" on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite