Primele declaraţii ale sârbului Zivkovic, acuzat că a încercat să spioneze baze militare în Romania: „Nu există niciun fel de dovezi. S-au speriat de prezenţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbul Bratislav Zivkovic, declarat indezirabil pe 15 ani de instanţă după ce SRI l-a monitorizat încercând sa afle informaţii secrete despre baze militare şi radare ale României la Marea Neagra, a declarat pentru Sputnik că serviciile de informaţii nu au niciun fel de dovezi cu privire la aşa-numita "activitate de colectare de informaţii". Sustine că autorităţile române doar "s-au speriat de prezenţa lui în România".

Nu există niciun fel de dovezi. De altfel, aş fi ajuns la închisoare. Totuşi, sunt la libertate. Ei pur şi simplu s-au speriat de prezenţa mea în România", a declarat Zivkovic, în exclusivitate pentru Sputnik. 

  

 "M-am întâlnit cu nişte amici. În ultima mea vizită m-am aflat pe teritoriul României doar trei ore. Am fost aşteptat la frontieră, unde mi-au şi înmânat documentele în care sunt declarat persoană indezirabila", a spus Zivkovic. 

  

 Todata, sârbul a postat şi pe o reţea de socializare o reacţie în care reafirma că autorităţile din România nu ar avea dovezi împotriva sa, arată Hotnews.ro.  

  

 "Nu există nicio dovadă că am făcut spionaj pe teritoriul României, pentru că, dacă da, nu m-ar expulza, m-ar fi judecat pentru o astfel de treabă. România nu este totuşi precum Muntenegru şi nu face alegeri aşa de proaste. După câte înţeleg eu, ei [n.r. autorităţile române] vor "să prevină, mai degrabă decât să trateze", a scris Zivkovic.  

  

 Sârbul mai spune că, din documentele primite de la autorităţile române, principalele motive pentru interdicţia de a mai intra în România în următorii 15 ani sunt "activităţile mele în Crimeea şi Donbas, precum şi frica de posibilul spionaj în România". 

Invitat în România de Obştea Cazacilor

Potrivit Hotnews.ro, Bratislav Zivkovic a participat în luna octombrie la o întâlnire organizată de Obştea Cazacilor din România în Delta Dunării. El a luat cuvântul şi i-a asigurat pe participanţii îmbrăcaţi în costume militare că cetnicii vor lua arme şi vor lupta alături de cazaci.

„Ca şi în secolul al XIX-lea, precum cazacii din Rusia, dacă va trebui din nou, fie în Crimeea, fie în Lugansk, noi împreună cu oamenii noştri vom lua armele şi vom merge să luptăm. Precum în Crimeea, precum şi în Luhansk. Şi nu doar în Rusia, în orice ţară ortodoxă vom fi cu voi. Dacă va trebui, va vom veni în ajutor. Suntem cu voi“, spunea Bratislav Zivkovic la întâlnirea cazacilor în localitatea Mila 23 din Delta Dunării.

Evenimentul organizat de Obştea Cazacilor din România a avut loc pe 14 octombrie şi a reunit cazaci din România, Rusia, Muntenegru, Serbia şi Bulgaria. De altfel, pe video se văd în fundal mai multe steaguri ale cazacilor, dar şi steagul Federaţiei Ruse alături de cel al României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite