UPDATE Primele audieri în cazul femeii care şi-a falsificat diploma şi a lucrat ca medic ginecolog. Fost medic: „Era protejata şefei de secţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Au început  audierile în cazul femeii care şi-a falsificat diplomele de studii, iar apoi s-a dat ginecolog şi a participat la intervenţii chirurgicale la Spitalul Judetean Ilfov.

UPDATE Al Jashi Isam, fost medic la Spitalul Judeţean Ilfov, a fost audiat de poliţiştii de la secţia 9 de Poliţie mai bine de două ore. Medicul le-a povestit anchetatorilor că Raluca Bîrsan era protejata şefei de secţie şi făcea proceduri pe care doar un medic cu experienţă ar trebui să le facă. 

„Dacă vă spun că făcea noduri la artere şi vene, mă credeţi. Era protejata fostei şefe de secţie. Cu siguranţă a existat o complicitate altfel nu putea să stea atât de mult în spital”, a punctat doctorul. 

Acesta o acuză pe femeia care profesa ca ginecolog deşi nu şi-a dat nici Capacitatea, că i-a furat halatul în 2016 şi codul de parafă care era într-unul din buzunare. 

Medicul a mai povestit că a fost dat afară din spital şi că, după ce a dat unitatea sanitară în judecată, a câştigat procesul şi că urmează să se reangajeze la Spitalul Judeţean Ilfov. 

Diplomă falsă în dosarul de angajare 

La scurt timp de la izbucnirea scandalului, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a confirmat că diploma Ralucăi Bîrsan şi adeverinţa sa de intrare în Rezidenţiat sunt false, motiv pentru care a făcut o plângere pe numele femeii care a profesat ca medic voluntar timp de 10 ani în Spitalul Judeţean Ilfov. 

De asemenea, Pintea a solicitat întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie din Spitalul Judeţean Ilfov şi a trimis corpul de control de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru a face verificări. 

O anchetă a fost deschisă în acest caz şi de secţia 9 de Poliţie din Capitală, care s-a sesizat din oficiu cu privire la exercitarea fără drept a unei profesii. 

Femeia nu a dat nici măcar Capacitatea

Femeia de 30 de ani care a lucrat în ultimul deceniu ca medic voluntar în Secţia de Ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii unde fusese admisă cu media 1,68, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei.

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov a copiat o diplomă reală, ca să o prezinte drept dovadă a pregătirii sale profesionale. Ar fi falsificat actul de absolvire al unui student al Facultăţii de Jurnalism din Sibiu.

Cazul Ralucăi Bîrsan a venit la doar o săptămână după ce jurnaliştii de la Libertatea au relatat despre Matteo Politi, un italian cu opt clase care a ajuns să facă operaţii estetice în mai multe clinici private din Capitală. Bărbatul, cetăţean italian, se află acum după gratii pentru fals şi exercitarea fără drept a unei profesii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite