Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, audiat la Parchetul General, în dosarul privind plagiatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negoiţă, explicaţii la Parchetul General în dosarul privind plagiatul FOTO Marian Iliescu
Negoiţă, explicaţii la Parchetul General în dosarul privind plagiatul FOTO Marian Iliescu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat. Acesta a stat timp de 45 de minute, fără a da vreo declaraţie în faţa procurorilor.

Robert Negoiţă a fost, miercuri dimineaţă, la ora 9.00, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în dosarul de plagiat. 

Primarul Sectorului 3 a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului, că nu i s-a pus la dispoziţie dosarul şi că nu a dat declaraţii. 

"Nu am dat nicio declaraţie, nu mi s-a pus la dispoziţie dosarul", a spus primarul Sectorului 3, potrivit News.ro.

Negoiţă a fost la instanţa supremă alături de avocatul său şi a stat timp de 45 de minute.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este suspectat, în dosarul de la Parchetul instanţei supreme privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat, de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals. Pe 12 octombrie acesta a fost pus sub urmărire penală în dosar.

În acelaşi dosar, şi coordonatorul lucrării sale de doctorat, Ioan Dascălu, este suspectat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, fals intelectual şi uz de fals.

Teza copiată

Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, declara, în 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Robert Negoiţă a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă şi din care a învăţat o lecţie importantă, respective că “singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (44 de ani), a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Teza care i-a adus lui Robert Negoiţă titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Şercan într-un articol publicat pe 30 mai în PressOne. Ea a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta a copiat - articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare.

Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă se intitulează "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social" şi, deşi abordează un subiect pur economic, lucrarea a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite