Primarul localităţii Bogdăniţa revine la lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florinel Bleoju, (foto) primarul comunei Bogdăniţa, judeţul Vaslui, care s-a îmbolnăvit de TBC şi, timp de şase luni, cât a stat în concediu medical, a făcut tratament, este hotărât

Florinel Bleoju, (foto) primarul comunei Bogdăniţa, judeţul Vaslui, care s-a îmbolnăvit de TBC şi, timp de şase luni, cât a stat în concediu medical, a făcut tratament, este hotărât să-şi reia, începând de astăzi, 18 septembrie, activitatea. Primarul comunei Bogdăniţa face tratament pentru TBC din data de 17 martie ac., iar pe data de 15 septembrie i s-au terminat toate zilele de concediu medical.
"Mă întorc la serviciu, pentru că am de gând să îmi reiau munca pentru care m-au ales cetăţenii acestei comune. Nu mă interesează ce
vânzoleală
este în primărie şi cine vrea alegeri anticipate. Cert este că acestea nu vor avea loc, pentru că, aşa cum reiese din toate hârtiile pe care le am de la medicii specialişti, rezultatul privind bacilul Koch, care declanşează boala numită TBC, nu mai este prezent, deci rezultatele sunt negative. Oamenii din comună abia aşteaptă să mă întorc la serviciu, chiar m-au întrebat în mai multe rânduri când vin la primărie. Nu ştiu de ce s-au isterizat cei din instituţie, dar eu sunt decis ca de luni să îmi reiau serviciul, având avizul medicilor", a precizat Florinel Bleoju.
Conform indicaţiilor terapeutice, în cazul în care un pacient este depistat că are TBC, acesta trebuie să urmeze un tratament profilactic timp de şase luni, după care i se fac din nou toate analizele. Dacă aceste analize arată că boala a fost eradicată, pacientul poate să intre în colectivitate fără probleme.
"Domnul primar Florinel Bleoju a avut concediu medical până pe data de 15 septembrie şi s-a prezentat la controlul final. Eu l-am trimis acum câteva săptămâni şi la Iaşi, la clinica de specialitate, pentru a da o probă de spută, probă care a ieşit negativă, ceea ce înseamnă că boala a fost eradicată. Pacientul poate merge, fără probleme, în colectivitate, pentru că, din punct de vedere bacteriologic, nu este contagios", a precizat medicul specialist Cristina Todiroaie, din cadrul Dispensarului TBC Bârlad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite