Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Octavian Boşcodeală, primar al municipiului Buzău. În sarcina acestuia, anchetatorii au reţinut infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

„În cursul anilor 2002- 2008, inculpatul Boşcodeală Constantin Octavian, în calitate de primar al municipiului Buzău, a acordat unor asociaţii sportive, persoane juridice non profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău. Beneficiarii finali ai acestor sume şi al dreptului de a folosi complexul sportiv sunt societăţi comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociaţiile sportive“, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Care sunt acuzele procurorilor aduse primarului Boşcodeală

„Concret, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu pe care le avea în calitate de ordonator principal de credite, inculpatul Boşcodeală Constantin Octavian a dispus, în mod nelegal, plata sumei de 1.633.496,32 lei către Asociaţia Sportivă Fotbal Club Gloria Buzău (denumită în continuare „Asociaţia sportivă”) cu titlu de finanţare nerambursabilă - din care suma de 279.496,32 lei reprezintă plăţi directe efectuate către Regia Autonomă Municipală (R.A.M.) Buzău  (unitate din subordinea Consiliului local Buzău, la care Asociaţia sportivă avea debite restante)“, se precizează în comunicatul Parchetului.

Astfel, susţin anchetatorii, bugetul local al municipiului Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.

Sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparţinând edilului din Buzău

De asemenea, la data de 19 mai 2006, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Buzău, primarul Boşcodeală a acordat direct, în folosinţă gratuită, o parte a Complexului Sportiv Gloria, obiectiv aflat în proprietatea publică a municipiului Buzău.

„Bugetul local a fost  prejudiciat cu suma de 2.675.555,22 lei, reprezentând veniturile nerealizate în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 octombrie 2009“, se mai precizează în comunicat.

Până la finalizarea cercetărilor, Consiliul Local al Municipiului Buzău nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând lui Constantin Boşcodeală.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Braşov, instanţă desemnată pentru judecarea cauzei, la cererea procurorilor, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite